Nedělejte ze svého domu nedobytný hrad

Nedělejte ze svého domu nedobytný hrad
08.10.2012 11:32

Žila jednou jedna rodina a ta bydlela v krásném domku na kopci. Avšak neměla přátele, nechodili k ní návštěvy. Přitom to byli příjemní lidé, kteří by rádi své nové sousedy přivítali s otevřenou náručí. Ptali se: "Proč nás nikdo nepřijde navštívit? Proč za našimi dětmi nechodí kamarádi?" Až jednou přišli na to, že zboří ten vysoký zděný plot, který je dělí od ostatních. A hned druhý den zvonil zvonek u dveří.

Budu mít plot nebo hradby?

Rozhodujete se, jak oplotit váš dům a zahradu? Neudělejte chybu - plot je součástí bydlení stejně jako samotný dům. Sami se rozhodněte, zda chcete vidět ze zahrady okolní svět, či chcete být viděni naopak vy. Existují totiž ploty, které z vaší zahrady udělají nedobytnou pevnost tak, jako v našem minipříběhu.

Efektivním řešením mohou být plotové panely

Takže co myslíte - stojí za to popřemýšlet nad, možná pro někoho nepodstatnou, další součástí vašeho prostředí, ve kterém budete bydlet možná do konce života? My si myslíme, že ano.

Oplocená zahrada z plotových panelů Axis Plot ze svařovaného pletiva Samonosná brána

Co mě čeká při stavbě betonového plotu? Práce, práce a zase práce.

  • Nejdříve si zavoláte na pomoc bagr, který vyhloubí výkop na základy plotu. Ten si samozřejmě zaplatíte - pokud tedy nechcete kopat ručně.
  • Výkop zasypete pískem, vyložíte cihlami, což vás bude stát hodně úsilí. Zvláště, jestli máte velký pozemek.
  • A skládáte - cihlu na cihlu, občas nějaká nesedí. Připravte si hodně cementu - ten si opět zaplatíte.
  • Pokud se do takového plotu pustíte sami, počítejte s tím, že vás bude stát jak hodně peněz, tak hodně času.

A co zvolit jednodušší řešení?

Svařované pletivo

Plotové panely

Jednodušší, levnější, méně náročné časově i fyzicky, a přitom hezké a funkční. Takové jsou ploty z plotových panelů. Zakoupením takového plotového systému dostanete všechno, co budete potřebovat na realizace oplocení - samotné panely, sloupky a další drobné příslušenství.

Montáž je pak jednoduchá a rychlá. A jaké jsou výhody plotových panelů? Jsou odolné proti korozi, větru, dají se snadno aplikovat na nerovný terén či svahy.

Svařované pletivo

I poměrně obyčejné svařované pletivo může vypadat dobře, pokud víte, jak s ním naložit. Máte-li velkou zahraduje pletivo tou nejlepší volbou. Natáhnout ho zvládne i laik. Nepotřebuje žádnou údržbu a vydrží vám dlouhá léta.

Jednoduchá, a přitom bezpečná brána

Pokud vaše volba padne na samonosnou bránu, neprohloupíte. U této brány totiž nemusíte pokládat kolejničky, a tak si ušetříte spoustu práce. Nemusíte si objednávat bagr na zemní práce - ty jsou omezeny pouze na upevnění sloupku a řídícího mechanismu. Samonosné brány skvěle zapadnou do prostředí, a tak se nemusíte bát, že by vám snad hyzdily zahradu. Pořídit si můžete jak manuálnítak motorizovanou verzi.

Samonosné brány

Autor: Martina Spěváková

A jaký plot máte vy? Pořídili byste si samonosnou bránu? Své příspěvky nám pište do diskuze.

Hodnocení: +34 Hodnotilo uživatelů: 96 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Nedělejte ze svého domu nedobytný hrad