Nenechte vlhké zdi, aby znepříjemnily vaše bydlení

Nenechte vlhké zdi, aby znepříjemnily vaše bydlení
22.10.2012 09:10

Bydlíte ve starším domě a trápí vás vzlínající vlhkost ve zdech? Nejen, že to obtěžuje komfort bydlení, ale vlhkost také představuje riziko pro vznik plísní, tudíž alergií až astmatu. Díky hydroizolaci tomuto hrůznému scénáři předejdete. Pokud jsou vaše finance omezené, pořiďte si alespoň odvlhčovač, který sníží relativní vlhkost vzduchu, nebo ho lze použít i jako vysoušeč na stavbách.

Mnoho starších domů postrádá izolaci zdiva, a tak jsou dopady na bydlení téměř katastrofální. Takový dům volá o pomoc a je na vás, abyste mu urychleně zajistili zdravotní injekci. Na izolaci proti vlhkosti v dnešní době koupíte kvalitní přípravkykteré s vlhkostí zatočí.

Hydroizolace stěrková - vodotěsná maltaJaké problémy způsobí vlhké zdivo:

  • Vlhkost pomalu ale jistě zeď rozkládá. Na jejím povrchu se tvoří nevzhledné mapy různých barev a plísně.
  • Kondenzace vlhkosti způsobuje nepříjemný zápach.
  • Zeď s absencí izolace vás stojí hodně peněz - cenné teplo se v domě neudrží, vlhké zdi ho totiž nedokážou naakumulovat.

Hydroizolace zabraňuje vniknutí vody do stavební konstrukce a dovnitř stavby. Je také nutná při stavbě vodojemu nebo jímky, aby naopak kapalné látky neunikaly pryč z objektu.

Velký vliv na izolovanost objektu má také výběr hydroizolace. Asfaltové a dehtové hydroizolace se skládají z živičných hmot, syntetické z plastů a pryže.

Když se vám nechce do hydroizolace...

Nemáte čas nebo dostatek financí, abyste se pustili do kompletní hydroizolace vašeho domu? Pokud máte v obytných místnostech vysokou vlhkost, která zvyšuje riziko výskytu plísní, pořiďte si odvlhčovač vzduchu. Ideální relativní vlhkost pro bydlení se pohybuje mezi 45 - 60%.

Vyberte si mezi dvěma druhy odvlhčovačů vzduchu:

  • Kondenzační - pohlcuje vzdušnou vlhkost a voda se pak následně kondenzuje v přístroji.
  • Adsorbční - vzduch vysouší přes silikagelový materiál, který se tepelně regeneruje. Tento typ odvlhčovače je výkonný i při nízkých teplotách. lze ho například použít i pro vysoušení zdiva ve stavbách.

Kondenzační odvlhčovač Tectro

100% účinnost přenosných přímotopů

Moderní přímotopy s elektrickým zapalováním mají vestavěné bezpečnostní prvky, díky kterým je můžete využívat i mimo vaši přítomnost. Mají totiž vestavěnou pojistku proti převrhnutí a nárazu. Unikátní systém spalování zajistí až 100% účinnost s nízkou spotřebou paliva, které obsahuje minimum škodlivých látek, vzniklých při spalování.

Myslíte, že přímotopy jsou vhodné jen pro vytápění menších místností? Omyl! Kamna OMNI 105 vytopí prostor o objemu 225 m3

Přímotopy jsou lehko přenosné, váží maximálně 11 kg! Díky infračervené složce tepla, kterou kamna vyzařují, můžete v pohodlí větrat bez tepelné ztráty. Tím ušetříte náklady na vytápění až o 7 %. Toto teplo je navíc podobné slunečnímu záření, tudíž je přirozené a příjemné. Na přímotop se můžete spolehnout i při výpadku elektrické energie, protože díky svému systému spalování nepotřebuje připojení na energie.

Kamna ZibroAutor: Martina Spěváková

A jak řešíte vlhkost v domě vy? Podělte se s námi o své zkušenosti v diskuzi.

Hodnocení: +23 Hodnotilo uživatelů: 49 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

  • Logo Realitní kanceláře Pavel Mladý 23.10.2012 13:30:09

    Mám garáž, která stojí v místech, kde moc nepraží sluníčko. Trápila mě vlhkost. Na internětu jsem si našel článek, kde se píše jak se jí zbavit http://www.realsan.cz/clanek/zobrazit/vyuziti-sikkatonu-pri-izolaci-proti-vlhkosti. Máte někdo zkušenosti s výrobkem Sikkaton?

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 7 Hodnotilo uživatelů: 11 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
ZpětÚvodní strana » Články » Nenechte vlhké zdi, aby znepříjemnily vaše bydlení