Nové bydlení rychle a levně. V rodinném domě

Nové bydlení rychle a levně. V rodinném domě
28.08.2015 13:04

Jak si vlastně vybrat dům? Existuje nějaký návod? Prvně si vezměte k ruce katalogy známých výrobců domů a listujte, přemýšlejte, kreslete, plánujte, diskutujte. Myslete hlavně na to, že by vám měl dům poskytovat zázemí a komfort nejen v tuto aktuální chvíli, ale i když se rodina rozroste, přibude nějaký ten domácí mazlíček a podobně. Víme, že plánovat v podstatě na celý život rozhodně není jednoduché, ale jinak to prostě nepůjde. Pokud se tedy nechcete za 10 let stěhovat.

Už jste si vybrali? Bydlet můžete za měsíc

Pokud stavbu nového domu svěříte spolehlivé firmě, nemáte se čeho bát. Mnohdy za vás vyřídí i složité papírování a vy si tak ušetříte spoustu času, nervů a pár šedivých vlasů, které byste jinak získali na úřadech. A pokud se svého nového bydlení už nemůžete dočkat, doporučujeme vám montované rodinné domy, jejichž stavba zabere jenom pouhý měsíc!

Jak stavba takového montovaného domu probíhá? Připraví se klasická základová deska a na ni se kotví prefabrikované panely připravené již z výroby přesně podle návrhu. Stěny domu jsou složeny z dřevěného rámu (smrkové dřevo), který je opláštěný sádrovláknitými deskami Fermacell. Prostor je vyplněn minerální vatou, čímž je zajištěna perfektní tepelná a zvuková izolace. Tu můžete najít samozřejmě i pod podlahou, na stropech a krovech.

Montovaný rodinný dům LARGO 147

Montované domy a energetická (ne)náročnost

Montované domy se běžně staví v nízkoenergetickém standardu. Součinitel prostupu tepla obvodovou stěnou je U = 0,16 W/m2.K. Některé stavební firmy vám dokonce garantují spotřebu (například RD Rýmařov slibuje méně než 60 kwh na m2 ročně). Mnoho lidí se bojí, že v zimě montovaný dům dostatečně nevytopí. Opak je pravdou. Velkou výhodou je, že dům velmi rychle vytopíte, izolace pak nepustí teplo ven a zimu dovnitř. Svými vlastnostmi může montovaný dům směle konkurovat zděným domům, v mnohém je dokonce i předčí.

Suma sumárum: výhody montovaných domů

  • nízká energetická náročnost
  • velmi rychlá výstavba
  • velká variabilita
  • suchá stavba (montáž po celý rok)
  • tepelná a zvuková izolace
  • větší obytný prostor (tenčí stěny)

Přemýšlíte o patrovém domě s balkónem nebo terasou v patře? Potom si pořiďte kvalitní nerezové zábradlí, které splní nejen všechny vaše požadavky na funkčnost, ale i na životnost a design. 

Montovaná dřevostavba KUBIS 88Máte zkušenosti s montovanými domy? Napište nám do diskuze.

Hodnocení: +27 Hodnotilo uživatelů: 41 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Nové bydlení rychle a levně. V rodinném domě