Objevili jste všechny výhody plastových oken?

Objevili jste všechny výhody plastových oken?
08.01.2013 12:30

Chcete si pořídit nová okna, ale stále se nemůžete rozhodnout mezi plastovými a dřevěnými nebo dokonce futuristickými hliníkovými? My vám v následujícím článku osvětlíme, co všechno s sebou plastová okna přináší. Dnešní trh vám totiž nabízí nepřeberné množství firem, které plastová, dřevěná i hliníková okna přímo vyrábí nebo je dováží.

Neodmyslitelnou součástí procesu zateplení domu se stává montáž nových oken. V drtivé většině je součástí nabídky i samotná odborná montáž oken, vybourání starých oken, začišťovací práce a odvoz odpadu. Pro vás tak bude výměna oken znamenat minimální námahu.

Do montáže plastových oken se sami nepouštějte, protože se na ně potom nevztahuje záruka.

Plastová okna Aluplast

Proč byste si měli pořídit plastová okna?

  • Životnost oken velmi ovlivňuje vaše péče. Kupte si proto speciální čistič plastových oken Vekanol.

    Nejvýznamnější vlastností plastových oken je to, že dokážou ušetřit značné množství nákladů za energie. Mezi izolačními skly oken je argon, který příznivě ovlivňuje prostupnost tepla a zamezuje tak úniku tepla z místnosti a v létě naopak. Okna se nevyrábí pouze s dvojskly, ale také s trojskly - ta jsou ještě účinnější.
  • Zvuková izolace je také velmi důležitá - zejména pro lidi, kteří bydlí u hlavních silnic nebo obchvatů. Kvalitní okna tak perfektně utlumí nežádoucí zvuky, které vás ruší při spánku či relaxování. Pokud bydlíte v extrémně hlučném prostředí, doporučujeme na okna použít ještě protihlukovou fólii.
  • Toho, kdo má stará okna, jistě otravuje jejich věčné rosení. V místnosti je vlhko, voda často stéká až na parapet. Použití dvojskel a trojskel zlepšuje povrchovou teplotu okraje skla a při velkém rozdílu teplot tak nedochází ke kondenzaci vodních par - rosení.
  • Velikou výhodou plastových oken je jejich stálobarevnost. Kvalitní plast vydrží dlouhá léta bez natření. Samozřejmě také hodně záleží, na jakou světovou stranu jsou situovaná, kvůli slunci. Vybírat si můžete ze široké škály barev - například plastová okna Aluplast od stavební firmy Miloslav Hladík mají univerzální použití a hodí se do všech typů budov.
  • Plastová okna jsou považována skoro za nezničitelná. Perfektně tak plní i ochranou funkci domu. Pokud budete chtít skla ještě pevnější, můžete si pořídit tzv. lepená skla, která jsou ještě odolnější.
Interiérové dveře Interiérové dveře Interiérové dveře

Nezapomínejte ani na dveře

Velmi výrazným prvkem jsou i vstupní dveře do domu. Vybírat můžete z mnoha designů, barev, materiálů, s prosklením i bez prosklení. Doporučujeme vám vybírat dveře u stavební firmy Miloslav Hladík. 8 mm silné bezpečnostní sklo zamezí při nárazu jeho vysypání. Vyškolení zaměstnanci vám je přijedou namontovat do domu a dostanete na ně záruku 7 let. Součástí vstupních dveří do domu jsou i bezpečnostní zámky AGB.

Máte balkon?

Bydlíte v domě nebo bytě s balkonem? Potom si pořiďte posuvné balkonové dveře, které vám ušetří spoustu místa. Využijete je například i na terase, při vstupu z domu na zahradu. Doporučujeme vám skloubit designové balkonové dveře s francouzským oknem, které prosvětlí velké místnosti a vypadá skvěle na pohled. Díky nosným kolejnicím, na kterých jsou umístěny, mají posuvné dveře prosklenou větší plochu, než obvyklé dveře na pantech.

Autor: Martina Spěváková

A co vy? Už máte plastová okna?

Hodnocení: +27 Hodnotilo uživatelů: 43 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Objevili jste všechny výhody plastových oken?