Obývací stěny a sestavy nestárnou. Nebojte se renovace!

Obývací stěny a sestavy nestárnou. Nebojte se renovace!
13.08.2013 08:05

Když se řekne obývací stěna, většina lidí si představí monstrózní kus nábytku, který sice nabízí hodně úložného prostoru a prosklených skříněk na vystavení svatebních skleniček. Dnes má ale obývací stěna či sestava úplně jiný význam. Hovoříme o moderním nábytku, který je designový, nezabere tolik místa v obýváku a i přesto nabízí dostatek úložného prostoru.

Při rekonstrukci nebo zařizování obývacího pokoje budete určitě vybírat novou sedačkukonferenční stolek a obývací stěnu. Sedačku volíte podle dispozice místnosti a počtu členů rodiny, stolek převážně podle toho, aby se hodil k obývací stěně, která je nejvýraznějším prvkem v obývacím pokoji. Řada lidí si oblíbila bydlení bez obývací stěny, my si ale myslíme, že tato varianta je nepraktická. Dnes jsou obývací stěny a sestavy jednoduché, vzdušné a nezaberou tolik cenného místa, jako tomu bývalo dříve.

Obývací stěny a sestavy Alin nábytek Obývací stěna Dion od Alin nábytek

Jak vybrat vhodnou obývací stěnu?

Pi výběru máte dvě možnosti - buď půjdete do obchodu, kde jsou obývací stěny již předem sestavené nebo si ji necháte vyrobit na míru. Možná budete mít štěstí a opravdu v obchodě s nábytkem narazíte na takovou stěnu, která bude pasovat právě do vašeho obýváku, ale moc v to nedoufejte. Doporučujeme vám nechat si stěnu vyrobit na míru. Známe hned několik důvodů, proč se tak rozhodnout:

  • Sami si určítejak bude stěna vypadat. Nejen barevně, ale i z jakého bude materiálu, kde budou skříňky, poličky, stolek na televizi apod.
  • V případě, že nebudete mít jasnou představu o své budoucí obývací stěně, odborníci ve specializovaném nábytkovém studiu vám poradí a společně najdete vhodné řešení.
  • Obývací stěnu maximálně přizpůsobíte pokoji.
  • Díky 3D vizualizaci, kterou nabízí svým zákazníkům například Alin nábytek z Choltic, získáte jasnou představu o tom, jak bude obývací stěna vypadat.

Dřevěné vchodové dveře

Když vejdete rovnou do obýváku

Moderní interiéry ctí především vzdušnost, minimum nábytku a maximální průnik světla do místnosti. Proto některé byty nerozlišují obývací pokoj, předsíň a ložnici. Vzniká jedna velká místnost. V takovém případě ale musíte dbát na detaily. Všechno musí ladit, doplňky by měly být v harmonii s celým interiérem.

Tuto harmonii můžou narušit staré oprýskané vchodové dveře. Proto doporučujeme zauvažovat nad jejich výměnou. Tradiční jsou dřevěné vchodové dveře, nejmodernější verzi představují hliníkové dveře, které jsou ale i nejdražší. Další variantou jsou i plastové dveře. Jaký je mezi nimi rozdíl se dočtete v našem článku Interiérové a vchodové dveře - jaké máte možnosti výběru. Rozhodněte se podle svého životního stylu - ale i dřevěné vchodové dveře mohou být moderní!


Vybírali jste v poslední době novou obývací stěnu? Poraďte našim čtenářům! Kde jste nakupovali, podle čeho jste se rozhodovali a zda jste s novou obývací stěnou spokojení. Příspěvky pište do diskuze.

Hodnocení: +26 Hodnotilo uživatelů: 56 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Obývací stěny a sestavy nestárnou. Nebojte se renovace!