Odhalte přednosti a mnohostranné využití pletiva

Odhalte přednosti a mnohostranné využití pletiva
27.02.2013 14:40

Oplocení - důležitá součást rodinného bydlení, která má mnoho podob. My se však chceme na následujících řádcích věnovat pouze plotům z pletiva. Mají totiž mnoho předností jakou je nízká cena, bezúdržbovost nebo možnost snadného postavení svépomocí. A budete také překvapeni, na co všechno lze pletivo použít.

Chcete chovat zvířata? Pak se vám hodí pletivo

Chov domácích hospodářských zvířat stále ještě neztratilo své kouzlo. Na vesnici nebo v menším městě je poměrně běžné, že lidé chovají slepice a těší se z vlastních, poctivých vajec. Nebo mají na svém pozemku výběh pro kozy či ovce a věnují se dokonce výrobě domácího sýra. Co vy na to? Nezkusíte to také? Pokud ano, pak se vám bude hodit chovatelské pletivo.

Pletivo je kromě chovatelů vhodné také pro lesníky nebo pastevce. Oplotí s nimi snadno lesní školku, díky čemuž zabrání přístupu na pozemek lidem i zvěři. Výjimkou nejsou ani speciální modely proti daňkům nebo zajícům.

Pletivo s plotovými sloupky

Pletivo pro běžné oplocení zahrady

Pletivo se hodí nejen pro chov hospodářských zvířat, ale i pro klasické oplocení zahrady. Vybrat si můžete variantu pletiva poplastovanou nebo pozinkovanou. Každé má své pro a proti, jejich největší výhodou je však nízká pořizovací cena.

S pletivem si navíc můžete být jisti, že vždy zapadne do okolní výstavby a nenaruší vzhled vaší zahrady. Zvlášť, pokud ho necháte časem ještě prorůst živým plotem.

Plot z pletiva si můžete na vaší zahradě postavit sami. Je to celkem jednoduché. Nejdřív si vyměříte, kde budou stát plotové sloupky (zhruba každé dva metry). Ty připevníte do betonových základů. A nakonec natáhnete pletivo, které připevníte k napínacím drátům mezi sloupky.

Pořiďte novou voliéru pro svého papouška

Ano, také na mřížky a klece pro papoušky lze využít pletivo. K tomuto účelu se doporučují šestihranná pletiva nebo svařované mřížky. Ty lze zakoupit v různém provedení okatosti, délky a výšky. Záleží jen na vás a vašich potřebách.


Pořídíte si pletivo? Nebo už ho na svém pozemku používáte? Napište nám do diskuse, jak jste s ním spokojeni.

Hodnocení: +28 Hodnotilo uživatelů: 84 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Odhalte přednosti a mnohostranné využití pletiva