Odpadkové koše do bytu, domu i města. Vyberte si ty nejvhodnější

Odpadkové koše do bytu, domu i města. Vyberte si ty nejvhodnější
21.08.2013 15:25

Odpadkové koše jsou běžnou součástí našich životů. Máme je v domácnosti, ve firmách a ve městě je najdeme na ulici i v nákupním centru. Pro každou příležitost se ale hodí jiný typ koše. My vám proto poradíme, jaký typ koše si vybrat a zvlášť se zaměříme na třídění odpadků, které je důležitou společenskou odpovědností.

Venkovní odpadkové koše

Zjednodušte si třídění odpadu

Třídění odpadků se stalo již běžnou součástí každodenního života. V domácnostech oddělujeme nejčastěji plasty, sklo a papír zvlášť od směsného odpadu. Tato společenská odpovědnost je na místě, protože v opačném případě by se z našich krásných měst a obcí staly brzy smetiště. Naštěstí každá domácnost má v dnešní době řadu možností, jak si třídění ulehčit. K dostání jsou odpadkové koše, které jsou rozděleny na několik částí na různé druhy odpadků. Některé vícedílné koše mají dokonce i každou část jinak barevnou - žlutou na plasty, modrou na papír a zelenou na sklo. S takovým odpadkovým košem je radost třídit odpad a zvládnout to i vaše malé děti.

Obáváte se ale, že i přesto se vaše snažení s tříděním odpadu míjí účinkem? Nebojte se! Můžete si být jisti, že se odpadky neházejí na jednu hromadu a jak je roztřídíte, tak také zůstanou a recyklují se. Uvádí se, že v dnešní době třídí až 70% Čechů, buďte tedy mezi nimi i vy! Kromě toho, pokud budete třídit, ušetříte si častou procházku ke kontejnerům se směsným odpadem. Váš koš se totiž nenaplní tak rychle.

Odpad třiďte už na prvním místě, kde vzniká, tzn. u vás doma. Nezapomeňte ale, že třídit byste měli i pokud jste například ve městě na nákupech. Neodhazujte v takovém případě PVC láhev od pití do jakéhokoliv koše, ale vyhledejte nejbližší kontejner na plasty. Po celé republice je umístěno více než 200 tisíc kontejnerů na tříděný odpad.

Od jednoduchého koše k extrémnímu vybavení

Nejsou ale odpadkové koše jako koše. V pražském metru najdete například speciální protiteroristické koše, které se při vhození výbušniny neroztrhnou a nasměrují výbuch směrem vzhůru. Takovéto koše jsou samozřejmě extrémním vybavením, které si pořizovat nemusíte. Na druhou stranu pevný a odolný koš by měl být při zařizování městského mobiliáře samozřejmostí. Na veřejném prostranství jsou totiž koše, lavičky a další vybavení častým terčem vandalů.

Společnost ADVAS s.r.o. má ve svém portfoliu venkovní odpadkové koše z betonu nebo silného pozinkovaného plechu. Koše tak odolají počasí i vandalismu a budou skvěle plnit svou funkci - zabrání nepořádku v ulicích měst.

Odpadkový koš s popelníkemNezapomeňte na popelník

Odpadkové koše mohou být vybaveny i popelníkem. Zde už samozřejmě nemluvíme o speciálních kontejnerech na tříděný odpad, ale o menších koších na veřejných prostranstvích nebo v administrativních centrech. Odpadkový koš s popelníkem na těchto místech zabrání odhazování nedopalků, které je v jisté míře i trestné. Odpadkový koš s popelníkem si pořizují lidé do měst, ale můžete si je zakoupit i k vám domů. Společnost AP-SOFT JABLONEC s. r. o. vám je nabízí ve svém e-shopu v mnoha provedeních. Pokud i vy uvažujete o koši s popelníkem, doporučujeme vám zaměřit se na koše z nerezu nebo ve stylové červené či bílé barvě.


Třídíte odpad ve své domácnosti, a jaký typ koše vídáte na svém pracovišti nebo ve městě? Pojďte prodiskutovat vše ohledně odpadkových košů.

Hodnocení: +50 Hodnotilo uživatelů: 74 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Odpadkové koše do bytu, domu i města. Vyberte si ty nejvhodnější