Palubky, které mají všestranné využití

Palubky, které mají všestranné využití
28.01.2013 13:18

Nebude to náhoda, že palubky patří ke stálicím našich českých podlah. Díky svým vlastnostem a příjemnému vzhledu si je pořizuje stále více domácností. Palubky se používají jak na podlahu, tak i na obložení stěn. Ale pozor - výrobce palubek vybírejte pečlivě. Jen palubky z kvalitního dřeva vám budou sloužit dlouhá léta!

Nepřítelem pro vraha je palubková podlaha!

Podlahové palubky mají své kouzlo. Ze všech krytin mají totiž nejblíže k designu přírodního dřeva. Škála barev není sice tak široká, jako například u dlaždic nebo linolea, ale možná právě proto si je lidé tak oblíbili. Jsou jednoduché jak vzhledem, tak na údržbu, a přitom mají svůj styl - učiní domov útulnějším, teplejším a vzbuzují v nás pocit bezpečíPodlahové palubky jsou vhodné téměř do všech typů místností v domě. Snad jen do kuchyně bychom je příliš nedoporučovali. Přece jenom nám čas od času při vaření spadne něco na zem, něco vylijeme - tím bychom mohli palubkovou podlahu umastit a zničit tak její vzhled. A ptáte se, co má vrah společného s palubkovou podlahou? Věřte, že po jeho řádění na ní zůstanou stopy!

Vítězem jsou palubky, není čas na ústupky

Celkem častým jevem jsou i obkladové palubkyObkladové palubky jsou tenčí, než ty podlahové, protože nemusí snášet takovou zátěž. Pokládají se nejen do vnitřních místnostíale také na venkovní zdi! V tom případě ale musíte počítat s náročnější údržbou, protože palubky musíte pravidelně ošetřovat vhodnými přípravky, aby vydrželi stále se měnící české počasí. Pokud se rozhodnete obložit palubkami fasády, kupte si raději ty silnější. 

Podlahové palubky

Palubky už máte, teď je jen chraňte

Když už jste si pořídili takovou skvělou palubkovou podlahu, pak si musíte dům pořádně zabezpečit. Moderní zabezpečovací zařízení dokážou upozornit majitele a ochranku na každého nevítaného návštěvníka. Vyberte si systémy na ochranu domu, které budou vyhovovat především vám - obyvatelům domu. Neměly by vzhledově rušit, ani nijak pípat či svítit. Měly by být zkrátka nenápadné. Elektronické zabezpečovací systémy jsou chytrá zařízení, která ochrání nejen samotný dům, ale i zahradu před zloději a vandaly. A buďme upřímní - v dnešní době jsou zabezpečovací systémy opravdu potřeba!

Hodnocení: +26 Hodnotilo uživatelů: 38 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Palubky, které mají všestranné využití