Podlahové vytápění si zamiluje každý

Podlahové vytápění si zamiluje každý
16.10.2012 10:04

Nenajde se snad nikdo, kdo by neměl rád ve své domácnosti příjemné teplo, zejména ve chvíli, kdy venku mrzne, až praští. Možností jak si zajistit vytápění rodinného domu je mnoho a záleží vždy jen na vašich konkrétních požadavcích. Pojďme se dnes podívat na ne zrovna rozšířené podlahové vytápění a zjistěte, že se není vůbec čeho bát. Dopřejte si komfort a vytápějte svůj dům efektivněji.

Pokud jste již někdy měli tu příležitost setkat se například u svých přátel s podlahovým vytápěním, neříkejte, že jste se do něj nezamilovali. Jen málo kdo tvrdí opak a kdo ne, je škarohlíd a považuje podlahové topení za nesmysl s nízkou životností.

Pro ty ostatní, kteří ještě neměli tu čest s podlahovým topením, trocha teorie na úvod. Jak známo, teplý vzduch stoupá vzhůru. Pokud máme v místnosti standardní radiátory umístěné nad zemí, teplo sálá od topného tělesa ke stopu, a na nohy je nám stále zima. V praxi rozdíl mezi teplotou na podlaze a u stropu může činit několik stupňů.

Podlahové vytápění si zamiluje každý Podlahové vytápění je efektivním způsobem zajištění tepla

Jaké jsou výhody podlahového vytápění

  • rychlejší a efektivnější způsob ohřevu vzduchu v místnosti
  • plynulá regulace topného výkonu
  • lze jej instalovat pod všechny podlahové krytiny
  • dlouhá životnost v řádu desetiletí

Podlahové vytápění je nejefektivnějším způsobem ohřevu vzduchu v místnosti

Tento nepraktický neduh právě řešení teplovodní podlahové topení. Tím, že se teplovodní trubky nacházejí pod podlahou, sálá teplo přímo z podlahy a postupně a rovnoměrně prohřívá celou místnost. Vytopeno máte mnohem rychleji a především efektivněji, protože není potřeba takový výkon. Navíc nemusíte nosit ani bačkory, choďte doma bosi a užívejte si příjemné hřejivé teplo, které sálá z dlažby nebo plovoucí podlahy.

Říkáte si, že je to všechno sice pěkné, ale je možné využít tohoto způsobu i pokud máte dřevěnou podlahu? Zajisté, podlahové topení je možné instalovat jak pod dřevěné palubky, dlažbu nebo klidně beton a na výsledný povrch můžete položit bez obav koberec.

O realizaci podlahového topení je vhodné uvažovat ve chvíli, kdy plánujete rekonstrukci domu, protože vyžaduje stavební úpravy. V každém případě vám přinese užitnou hodnotu, protože nejde jen o samotný efekt, ale také finanční stránku celé věci. Ve srovnání s radiátory vás vyjde levněji jen nepatrně, ale při dlouhodobém provozu výrazně ušetříte.

Podlahové topení je efektivním způsobem vytápění domu a přijde vhod v novostavbě i při rekonstrukci

Dekorativní dřevěné obklady oživí vaši domácnost

Když už budete v rekonstrukci svého domova, a pokud máte rádi dřevo, uvažujte o zkrášlení interiéru tímto nádherným přírodním materiálem. Pokud na právě realizované podlahové topení položíte podlahu z palubek, dostanete nezaměnitelnou kombinaci, která bude sloužit mnoho desítek let.

Obkladové palubky nejen, že skvěle vypadají a dodají místnosti jiný nádech, ale zároveň plní tepelnou a akustickou izolační funkci. Proto se hodí pro vnitřní zateplení a odhlučnění místností, které oceníte nejen ve starých domech. Navíc dnes můžete vybírat z mnoha vzorů stejně jako způsobu montáže, snadno tak docílíte originálu, který bude ladit vašemu oku.

Dřevěné palubky kolem bazénu vypadají famózně

Proč dřevěnou podlahu a obklady

  • dřevo je výborný izolant
  • pro možnost použití v interiéru i exteriéru
  • skvěle vypadá a dlouho vydrží

Zaujala vás možnost vytápění domu pomocí podlahového vytápění? Pokud nechcete doma mrznout a ještě byste rádi ušetřili, není moc nad čím váhat, v případě, že plánujete rekonstrukci domu.

Autor: Martin Buchta

Máte doma podlahové vytápění? Podělte se o své zkušenosti v diskuzi!

Hodnocení: +21 Hodnotilo uživatelů: 31 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Podlahové vytápění si zamiluje každý