Podlahy tvoří základ každého bytu či domu

Podlahy tvoří základ každého bytu či domu
24.09.2012 15:53

Podlahy tvoří základ každého bytu či domu a pomáhají vytvářet styl vašeho bydlení. Podlaha je jednovrstvá či vícevrstvá konstrukce, která tvoří vrchní část vodorovných a šikmých konstrukcí. Bezprosředně navazuje na podkladový materiál, kterým bývá v nejnižším patře betonová vrstva, ve vyšších patrech pak stropní konstrukce.

Konstrukce podlahy musí vyhovovat několika podmínkám. Těmi jsou například bezpečnost, vysoká odolnostdobrá neprůzvučnost možnost snadného čištění

Vyberte si z různých druhů podlah tu pravou

Třívrstvá plovoucí podlaha.Na našem trhu existuje řada druhů podlah, ze kterých můžete vybírat. Záleží jen na vašich požadavcích a představách o bydlení. Můžete si tak pořídit dřevěné podlahy, které vypadají luxusně a jsou velmi nadčasové - vždyť dřevo patří mezi královny podlahových materiálů. Parketové podlahy se hodí téměř do každého interiéru, mají nižší pořizovací náklady a snadněji se udržují. Výhodou je také vyšší životnost. Laminátové podlahy jsou zkombinováním skvělých vlastností přírodních a umělých materiálů - mají výborné užitné vlastnosti.

Linoleum slaví díky své praktičnosti obrovský comeback!

Linoleum není dnes již lacinou podlahovinou do paneláků, ale pro svoji estetiku i praktičnost si našlo místo v mnoha moderních domácnostech. Velkou výhodou je bezúdržbovost a nízká cena. Na našem trhu také naleznete korkové podlahy, které mají výbornou tepelnou a zvukovou izolaci. Jsou i velmi pružné a měkké. Nádech exotiky vám zaručeně dodají bambusové podlahyjejichž předností je velká tvrdost, a tak jsou vhodné všude tam, kde dochází k velkému mechanickému namáhání podlahy. Nebojte se též použít vinylové podlahy z PVC - ty nabízejí širokou škálu barev, kterým se nepřiblíží žádné přírodní materiály.

Terasová podlaha. Podlaha na terasu. Podlaha na terasy.

Plovoucí podlaha má skvělé izolační vlastnosti

Zejména v bytových prostorech jsou velmi oblíbené plovoucí podlahy pro své vynikající zvukově izolační vlastnosti. Díky těmto výborným vlastnostem jsou vhodné i v prostorech veřejných budov, ve kterých jsou mnohem větší nároky na nízký hluk. Mezi jejich další přednosti patří i rychlost montáže a čistota při montážce. Mají také nízkou pořizovací cenuvelmi snadnou údržbu. Nehodí se však do místností s často se měnícím klimatem jako jsou chodby či předsíně. Plovoucí podlahy mohou být jak laminátové, dýhované, dřevené, tak i korkové či linoleové.

Plovoucí podlahy Terhürne patří mezi evropskou špičku mezi podlahami.

Plovoucí podlahy Terhürne.Plovoucí podlahy Terhürne jsou více jak 50 let zárukou té nejvyšší evropské kvality díky svému provtřídnímu zpracování a německé preciznosti. Proto jsou skvělou volbou pro každou podlahu. Každý materiál má širkou škálu dekorů a vzorů, které se hodí i pro komereční objekty. Vyberte si z několika druhů těchto plovoucích podlah - laminátové podlahy jsou neobyčejně odolné, třívrstvé podlahy vás zase přesvědčí dokonalým vzorem a speciální ochranou 7 vrstev laku, masivní dřevěné podlahy vynikají kouzelným vzhledem a jedinečností. Záleží jen na vás, kterou si do svého domova vyberete.

Na obklad podlah musí být kvalitní podlahovky

Podlahové palubky.Podlahovky jsou hoblovaná profilovaná prkna používající se k obkladu podlah. Nejkvalitnější podlahovky jsou vyrobeny ze severského dřeva jako smrk, borovice nebo sibiřský modřín. Toto dřevo vykazuje vysokou hustotu a zdravost suků. Při opracování se musí klást velký důraz ne přesnost. Podlahovky se hodí nejen k obkladu podlah v interiéru, ale také pro dřevěné terasy nebo terasové podlahy.

Palubky mají široké využití

Palubky jsou dílce vyrobené z masivního dřeva frezovaného do různých délek a tloušťek. Jsou vhodné jak do interiérů, tak i do exteriérů. Lze jimi obložit stěny, stropy i různé další prvky. Kvalitní palubky jsou výrobené ze severského dřeva, které vyniká svojí hustotou. Nejčastěji se setkáváme s palubkami v profilech klasik, tatran, selský profil nebo s-profil. Pro ochranu před povětrnostními vlivy je potřeba palubky ošetřovat nátěrem. Především v dřevostavbách je zase nutné napuštění přípravkem proti plísním a škůdcům.

Obložení stěn a stropů.

Jak už jste se dozvěděli, výběru podlahy byste měli věnovat velkou pozornost. To z jakého materiálu a jakého dekoru bude, záleží jen na vás a na vašem stylu bydlení. Vždy si ji ale pořiďte od kvalitních a vyzkoušených výrobců - předejdete tak problémům, které by vám nekvalitní podlaha mohla způsobit.

Autor: Simona Stará

Máte zkušenosti s pokládáním podlah? Napište nám do diskuse!

Hodnocení: +1 Hodnotilo uživatelů: 57 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Podlahy tvoří základ každého bytu či domu