Poradíme vám, jak si ušetřit práci při úklidu

Poradíme vám, jak si ušetřit práci při úklidu
25.06.2015 19:17

Při úklidu potřebujeme ty správné pomocníky. Bez nich je totiž práce náročnější, čištění nábytku delší a náš volný čas o mnoho kratší. Jak si ale co nejvíc pomoci, aby vše bylo efektivní a nenáročné?

V první řadě je nutné mít na všechno odpovídající materiály. Pokud myjete okna nebo skleněné stoly, radíme nepoužívat staré hadry, které kdysi bývaly naším oblíbeným oblečením. Většinou totiž takové hadry zanechávají chlupy na povrchu. Speciální materiály určené na okna, nábytek nebo do koupelny vám usnadní mnoho práce

Nebojte se velkého úklidu

Chcete si co nejvíce usnadnit práci? Úklidové stroje Nilfisk využijete v domácnosti i při úklidu veřejných ploch.

K mytí skel a oken používejte jelenici nebo její imitaci. Mokrou použijte na smytí špíny, suchou poté na setření a  vyleštění. K mytí oken vám bude ku pomoci také stěrka, se kterou umyjete sklo jako profíci. Pořiďte si ji v provedení s teleskopickou tyčí a odpadne vám lezení po výškách a štaflích, které není zrovna bezpečné. Při mytí oken vám samozřejmě nesmí chybět odpovídající čisticí a úklidové prostředky, se kterými to půjde téměř samo.

Se správným mopem se vaše podlaha bude blyštit

Se správnými pomocníky bude úklid hračkouPři vytírání podlahy máme každý svůj osvědčený postup. Dnes už však prakticky odpadává prehistorické mytí podlahy hadrem na koštěti, kdy bylo třeba jej vymáchat, vyždímat, pověsit na koště a tak pořád dokola. Práci si usnadníte tím, že si vyberete správný mop. Vybírat můžete mezi mopem plochým a mopem s třásněmi. Nemusíte  jej už ani ždímat v ruce, díky speciálním kyblíkům. Zejména ploché mopy také setřou více plochy než třásňové, a tak si usnadníte práci. S tímto mopem se vám také bude lépe vytírat v rozích a díky otočnému kloubu dokonce i pod nábytkem.

Třásňové mopy však mají také svá pro. Jsou výhodnější zejména na členitém povrchu, kde se vyhýbáte nohám nábytku. Pokud patříte mezi odpůrce třásňových mopů, kteří jej nepoužívají kvůli uvolňujícím se vláknům, máme pro vás dobrou zprávu. Moderní výroba umožňuje výrobcům používat nové materiály, díky kterým i třásňové mopy umějí uklidit efektivně a snadno. Můžete je také zakoupit se speciální ždímací hlavou, která vám pomůže vytlačit z materiálu mnoho vody. To oceníte zejména na laminátové podlaze nebo parketách.

Udělejte si místo

Doma i v kanceláři se nám povalují nejrůznější předměty. Jen málokdo má stále naklizeno jako v seriálech a filmech a i těm nejpořádnějším z nás to občas „ujede“ a tvoří se nepořádek na stolech a odkladných plochách. Pro takové případy jsou dobré nejrůznější košíčky, do kterých snadno naházíte vše, co se válí kolem. Prostor tak bude působit urovnaněji a bude se vám i snadněji stírat prach.

Hodnocení: +26 Hodnotilo uživatelů: 40 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Poradíme vám, jak si ušetřit práci při úklidu