Posaďte se, prosím. Aneb sezení má mnoho tváří. Jaký typ preferujete vy?

Posaďte se, prosím. Aneb sezení má mnoho tváří. Jaký typ preferujete vy?
04.03.2015 14:11

Co uděláte po příchodu z práce domů? Někteří z vás si jistě uvaří šálek dobré kávy, se kterým se pohodlně usadí na sedačce v obývacím pokoji. Oddychnout si po dlouhém pracovním nasazení potřebuje každý. Jiní se pro změnu uvelebí v měkoučkém křesle se svou oblíbenou knihou a s nohama na taburetu se nechají plně pohltit dějem. Děti a teenageři zajisté ocení lenošení v sedacím vaku, ve kterém si navíc užijí i chvíle legrace.

Kvalitní a komfortní vybavení patří samozřejmě ke každému bytu a je to to, co ho dotváří a díky čemu se cítíme spokojeně. Nejčastěji relaxujeme na pohovkách, v křeslech nebo lenoškách. Výběr vhodného kousku, který se nám bude nejen hodit do bytu, ale bude i praktický a pohodlný, je často kamenem úrazu. Vždycky by totiž neměl rozhodovat design.

Pohovka, na které se i pohodlně vyspíte

Taburety a podnožkySedací soupravy a pohovky mají v bytě svoji nezastupitelnou funkci. Můžou sloužit nejen pro odpočinek, ale také pro každodenní pohodlné spaní. V tom případě by měla rozkládací sedačka splňovat několik důležitých kritérií - plocha na spaní by měla být vcelku, abyste ve spánku nezapadali do švů. Sedačka by měla umožňovat výměnu matrace, což je důležité z hygienického i zdravotního hlediska. Koupě nové matrace vás přijde určitě na méně peněz, než kdybyste kupovali celou novou sedačku.

Skvělým doplňkem k sedačce jsou křesla, taburety a podnožky. Poslouží nejen pro podepření nohou, kterým poskytnou úlevu, ale také jako provizorní sezení pro hosty. Křeslo a taburet často koupíte společně, jako jednu sestavu ve stejném designu. Velké taburety a podnožky jsou také součástí pohovek. Můžete z nich sestavit sedačku do tvaru L nebo ho kdykoliv oddělit a použít ho pro sezení či dokonce jako stolek.

Hravé a zdravé sezení pro děti

Sedací vaky a pytle pro dětiDěti sezení na křesle příliš neocení a dovádějí raději na koberci nebo na svých malých židličkách. Ideální jsou pro ně sedací vaky a pytle, které lze používat v interiéru i na zahradě, protože jsou nepromokavé. Sedací pytel je naplněn kuličkami z polystyrénu, a proto se dokáže perfektně přizpůsobit tvaru těla. Je vhodný nejen pro děti, ale i pro dospělé. Sedací vaky jsou zároveň velmi hygienické, protože jejich potah můžete vyprat v pračce na 40 stupňů.

Hodnocení: +30 Hodnotilo uživatelů: 46 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Posaďte se, prosím. Aneb sezení má mnoho tváří. Jaký typ preferujete vy?