Přenechte otevírání brány automatice

Přenechte otevírání brány automatice
23.10.2012 06:44

Bydlíte v rodinném domě, vlastníte automobil a již vás nebaví dvakrát denně otevírat a zavírat bránu, když ráno jedete do práce a odpoledne se vracíte? Pokud nemáte spolucestujícího, který by to udělal za vás, přemýšleli jste již o posuvných branách? Ušetřený čas můžete využít produktivněji a věnovat své rodině!

Možná to znáte z celovečerních filmů a amerických seriálu. Na scéně se objevuje luxusní vůz, přepychová vila, vzápětí se otevřou vrata a automobil vjíždí do garáže. Sami uznejte, není to krásná představa, nemuset vylézat z auta, ručně otevírat bránu a po zaparkování vozu ji opět zavírat?

Sen o automatickém otevírání brány je bezesporu krásný, ale není nutné zůstávat pouze u představ. Dnes si můžete posuvné brány dovolit také vy sami, přitom vás to nebude stát mnoho úsilí, času ani se z toho neprohne váš rodinný rozpočet.

Posuvné brány vám usnadní přístup na pozemek

Posuvná brána nabízí řadu výhod

  • můžete parkovat přímo za branou
  • vyžaduje minimální stavební úpravy a s tím spojená snadná montáž
  • vysoká odolnost a spolehlivost
  • nevyžaduje náročnou údržbu

Jak je vidět, posuvné brány jsou dokonalým řešením automatického otevírání příjezdových bran, které vám ulehčí práci a ušetří čas. Volit můžete ze dvou typů a to kolejnicových nebo samonosných bran.

V případě kolejnicového systému je nutné do země zavést vodící lištu, po které se brána bude pohybovat. Naopak výhodou samonosných bran je absence kolejnice, ale zároveň je nutné vyřešit ukotvení celého mechanismu, které se standardně provádí vybetonováním bloku, na který se brána osadí.

Pořiďte si také sekční garážová vrata, která vám ušetří místo v garáži. Nemusíte vystupovat z auta a pohodlně si otevřete vrata dálkovým ovládáním.

Samonosné brány nepotřebují vodící kolejnici

Pokud máte dostatek místa, nebojte se automatické brány

Napadá vás otázka, proč nevidíme posuvná vrata u každého rodinného domu? Důvodem pro jejich rozšíření rozhodně nejsou obavy z životnosti, která se díky prvotřídním materiálům pohybuje v řádu desítek let. Prvním faktorem nízkého rozšíření je slabé povědomí o automatických branách, které jde ruku v ruce s jednou podstatnou informací.

Pro bezpečnou a funkční realizaci posuvné nebo samonosné brány je nutné si uvědomit, že prostor vedle průjezdu by měl být zhruba o jednu třetinu delší, než je průjezdní šířka (např. pro čtyřmetrový průjezd je potřeba prostor pro otevření brány o délce minimálně 5,5 m). To v mnoha případech není možné, proto lidé zůstávají u klasických řešení.

Plotové panely Axis

Obežeňte dům stylovým plotem

Pokud zrovna uvažujete o výměně plotu, kromě instalace posuvné brány pro vás máme také tip na nové řešení plotu, které je zároveň vysoce funkčním bezpečnostním prvkem. Plotové panely Axis jsou designově unikátní a díky své jednoduché konstrukci je jejich instalace jednoduchá, proto jde práce rychle od ruky.

Plot nemusí vypadat přesně jako na obrázku výše, k dispozici je v pěti rozdílných provedeních a nepřeberném množství barevných variant. Proto si snadno vyberete ten pravý plotový systém, který bude k vašemu domu ladit.

Autor: Martin Buchta

Také jste si oblíbili posuvné brány a nedáte na ně dopustit? Podělte se o své zkušenosti v diskuzi!

Hodnocení: +23 Hodnotilo uživatelů: 45 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Přenechte otevírání brány automatice