Přenosná kamna - to pravé pro váš byt

Přenosná kamna - to pravé pro váš byt
21.08.2012 09:26

Máte stařičký kotel, který už nezvládá vytopit všechny místnosti v domě? Pro pohodové večery strávené v teplu, bez tlustých ponožek a přikrývek, si pořiďte přenosná kamna. Oceníte jejich vysokou funkčnost, výhřevnost a zároveň vám neproděraví peněženku. Jsou totiž úsporná! Trápí vás snad vlhkost v bytě? Zatočte s ní pomocí odvlhčovače!

Japonská kamna – rychlé přenosné teplo

Přenosná kamna uvítáte jak v domácnostech, tak například na chalupě nebo chatě. Tato japonská kamna perfektně vytopí každou místnost, a to vše bez jakéhokoliv přívodu elektřiny či jiné energie. Navíc nepotřebují žádný odvod spalin, žádný komín. Prostě si je objednáte a hned topíte. Kamna jsou opatřená bezpečnostním mechanismem, pokud by tedy došlo k jejich převrácení, okamžitě se vypnou.

Ptáte se tedy, jak kamna topí? Jsou vybavena hořákem. Nejdříve probíhá spalování v dolní části kamen, poté v horní. Spalování probíhá bez kouře a bez zápachu, lze s nimi topit dokonce i venku. Vybrané modely přenosných japonských kamen mají možnost regulace teploty, fungují v ekonomickém režimu. Tyto přenosné přímotopy jsou chytré a samy si vyberou optimální režim spalování.

Přenosná kamna „jedou“ na tekuté palivo, které snadno doplníte pomocí malého ručního čerpadla. Jedna nádržka paliva vystačí na celý den!

Výhody přenosných kamen:

  • rychlé teplo v jakékoliv místnosti
  • nízká hmotnost - snadné na přemístění
  • nevyžaduje připojení k energiím
  • fungování bez komína
  • spalování bez zápachu a kouře
  • snadné naplnění palivové nádržky
Přenosná kamna Zibro Kamna Zibro

Vlhkost, tichý škůdce v domácnosti

Venku prší, tak sušíte prádlo doma, vaříte bez digestoře, sprchujete se a nemáte větrání v koupelně. Tyto jevy a mnoho dalších jsou příčinou vlhkosti v bytě. Hlavně v rozích místnostech dochází ke kondenzaci par a vzniká plíseň. A právě plísně jsou velmi nebezpečným faktorem ve vaší domácnosti a mohou způsobovat alergie, nádorová onemocnění a onemocnění jater.

Jak se zbavit vlhkosti v bytě?

Velmi účinné je větrání okny. Nikdo ale nemá čas větrat každou hodinu po dobu 3-5 minut. V zimě navíc dochází k úniku tepla a možnému nachlazení. Skvělým řešením jsou potom odvlhčovače vzduchu. Ideální vlhkost v bytě se pohybuje od 45-60 %. Odvlhčovač můžete použít i při vysoušení zdiva na stavbách

Vyberte si svůj odvlhčovač vzduchu!

Kondenzační odvlhčovač vzduchu

Rozlišujeme 2 základní typy odvlhčovačů vzduchu.

  • Kondenzační odvlhčovač

Pohlcují vlhkost, která kondenzuje uvnitř přístroje. Za den dokážou kondenzovat až 18 l vzduchu. Zkondenzovaný vzduch stéká do nádoby, kterou je potřeba vylévat, nebo je hned odváděna do odpadu.

  • Absorbční odvlhčovač

Nepřetržitě odebírají vodu z nasávaného vzduchu. Vše funguje na základě hydroskopické adsorbce. Vlhký vzduch přechází přes silikagel, který není rozpustný vodou, ani párou.

Už jste si vybrali správné řešení pro svou domácnost?

Autor: Martina Spěváková

Trápila vás vlhkost v bytě, ale už jste s ní zatočili? Podělte se s námi o rady! Nebo snad máte zkušenosti s přenosnými japonskými kamny? Váš názor nás zajímá!

Hodnocení: +35 Hodnotilo uživatelů: 93 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Přenosná kamna - to pravé pro váš byt