Při výběru nového domova myslete na své děti

Při výběru nového domova myslete na své děti
30.01.2015 15:24

Vybrat místo, kde postavíte svůj vysněný dům nebo koupíte byt, není jednoduchá záležitost. Je to rozhodnutí na celý život, při kterém nikdy nezapomínejte na svoje děti. Porozhlédněte se po okolí a najděte místa, kde by děti mohly trávit volný čas. Je v okolí park s dětským hřištěm, kde se vaši potomci vyřádí a najdou kamarády? Potom je volba jednodušší!

Právě dětské hřiště je jedním z nejoblíbenějších míst malý dětí. Prolézačky a houpačky jsou větším lákadlem než dnes tak oblíbený počítač. Na písku často vznikají dlouho trvající přátelství a nic nesblíží vaše kluky a holčičky tak, jako společně překonaná lanová dráha. Víte ale, jak má správně bezpečné hřiště vypadat?

Dětská hřiště podle legislativy

Dětská hřiště musí splňovat celou řadu podmínek, aby mohla spolehlivě fungovat. Jednou z nich je oplocení, které by mělo být nedílnou součástí takového zařízení. A to nejen z důvodu, že jasně vymezuje prostor hřiště určený dětem a jejich doprovodu, ale i z hygienického a bezpečnostního hlediska. Pletivo, stejně jako uzavíratelná branka, zamezí vstupu psů a dalších zvířat, která hrací plochu znečišťují, a navíc chrání děti před vběhnutí dětí do silnice. Oplocení dětského hřiště by mělo být také dostatečně vysoké, aby se zabránilo i přístupu koček, pro které není problém ladně zdolat i větší překážku.

Každé dětské hřiště spadá pod Státní zdravotní úřad, který posuzuje zdravotní rizika spojená s kontaminací půdy. Samotná pískoviště navíc spadají pod bedlivou kontrolu Krajských hygienických stanic.

Nejčastěji vybíraným typem pro oplocení dětského hřiště je poplastované pletivo. Má skvělé vlastnosti včetně dobré odolnosti, rychlou montáž a dlouhou životnost. Prostor navíc může rozjasnit oblíbenými dětskými barvami, jako je žlutá nebo modrá. Důslední majitelé dětského hřiště, kteří chtějí zamezit i podhrabání zvířat na hrací plochu, mohou zvolit plotové panely, které se dají zkombinovat s podhrabovými deskami.

Na hřišti nesmí chybět lavička

Asi nikdo si neumí představit dětské hřiště bez lavičky. Kde by si potom maminky vzájemně vyměňovaly rady, jak vychovávat své potomky, a zjišťovaly, že je opravdu normální, když jejich dítě občas zlobí? Existuje několik typů laviček, které v parku nebo ve městě vídáte. Na hřištích jsou obvykle nainstalovány lavičky s opěradlem, které jsou bezpečnější pro sezení malých dětí. Ty díky opěradlu nikam nepadají, a když má dospělý kousek štěstí, možná i chvilinku posedí.

Napište nám do diskuze svoje zkušenosti s dětskými hřišti.

Hodnocení: +49 Hodnotilo uživatelů: 61 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Při výběru nového domova myslete na své děti