Probuďte svůj dům k životu - obklady mu dodají šmrnc

Probuďte svůj dům k životu - obklady mu dodají šmrnc
22.05.2013 07:32

Venkovní obklady patří mezi moderní doplněk fasády rodinných domů. Můžete s nimi obložit celý dům, dostanete tak unikátní stavbu, která vyniká svým designem a navíc chrání zdivo. Když použijete obklady v interiéru, vnesou do něj útulnou atmosféru. Obklady jsou zkrátka IN a vy je musíte mít!

Stále vám váš dům připadá moc jednoduchý, unylý a nezajímavý? Pak si prohlédněte bohatou nabídku venkovních i interiérových obkladů od Simplestone. V eshopu si obklady pečlivě prohlédnete nebo se můžete zajet podívat do vzorkové prodejny v Častolovicích. A že je to pro vás moc daleko? Simplestone posílá vzorky obkladů poštou po celé republice.

Obklady Simplestone

Kamenné obklady jsou nejoblíbenější

Jedním z důvodů, proč jsou kamenné obklady tak oblíbené je, že jsou odolné proti mrazu a vodě a vypadají luxusně. Bez problémů je tedy můžete použít na venkovní fasádu. Kamenné obklady se vyrábějí z břidlice, která má skvělé tepelně-izolační vlastnosti, křemence, který je extrémně tvrdý, pískovce nebo vápenceObklady vytváří na stěně dojem nepravidelnosti, který je způsoben jejich tvarem do písmene Z. Pro snadnější obkládání v rohách jsou k dostání i rohové obklady.

Kamenný obklad Rustical

Když nezůstaneme u kamene...

Kamenné obklady sice považuje mnoho lidí za nejhezčí, ale jsou také nejdražší. Dobrou volbou jsou potom betonové obklady, které působí také velmi zajímavě a jsou levnější až o 200 Kč/m. Tradiční cihlu napodobují cihlové obklady různých odstínů červené i šedé. Aby si tuto baru zachovaly, doporučujeme je naimpregnovat. Pokud chcete obklady do interiéru, sáhněte po sádrových obkladech. Jsou lehké a vypadají velmi elegantně. Ale pozor - neslouží k obkládání krbů a nelze je umístit do koupelny!

Jak obklady pokládat

Betonový obkladJestliže chcete ušetřit a pustit se do pokládky obkladů vlastními silami, vždy se budete řídit pokyny od výrobce, které dostanete společně s obklady. Podíváme se na pokládání betonových obkladů. Lepit je můžete na betonový, cihlový, sádrokartonový nebo dřevotřískový podklad, který musí mít jednorodou strukturu a vhodnou nosnost. Očistěte ho od všech nečistot, jako je prach, zbytky nátěru nebo nepevné části, které ztratily svou přilnavost.

Ještě před lepením je nutné ošetřit podklad penetrací, která je určená přímo na určitý typ obkladů.  Začínáme lepit odspodu podle vodováhy, abychom dodrželi přesnou rovinu. Lepidlo nanášejte přímo na obklad bodově na 2 až 3 místa. Po obložení přijde na řadu penetrace, díky které jsou obklady čisté. V povinné výbavě vám nesmí chybět ani spárovací hmota, která se používá na tmelení obkladů. Využijete ji jak v interiéru, tak v exteriéru.

Pokud si stoprocentně nevěříte, objednejte si firmu na profesionální pokládku.



Jaký máte názor na venkovní a interiérové obklady? Líbí se vám?

Hodnocení: +28 Hodnotilo uživatelů: 78 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Probuďte svůj dům k životu - obklady mu dodají šmrnc