Proč říci ano eurooknům!

Proč říci ano eurooknům!
02.07.2012 08:25

Rádi byste doma vyměnili okna, ale stále se nemůžete rozhodnout, zda vybrat raději dřevěná eurookna nebo nová plastová okna? V následujícím článku naleznete nejdůležitější výhody, proč zvolit právě dřevěná eurookna. Vašemu domu budou slušet a navíc mají spoustu výhod.

Dřevo je výhra!

Dřevo je stále velice oblíbeným výrobním materiálem díky řadě vynikajících vlastností. Mezi ty nejvýznačnější patří například jeho snadná zpracovatelnost. Nesmíme opomenout ani jeho funkci estetickou – díky dřevu bude z vašeho interiéru dýchat příjemná domácká atmosféra a sympatická útulnost.

Proč si vsadit na dřevěná eurookna?

  • Šetrnost k přírodě - Předností dřevěných eurooken je využití 100% přírodního materiálu. Dřevo je ekologický materiál, který na rozdíl od materiálů umělých nenarušuje životní prostředí, je přírodně obnovitelný, recyklovatelný a při jeho zpracování se spotřebuje až 6x méně energie než u materiálů z plastu.Izolační dvojsko eurookna
  • Delší trvanlivostEurookna jsou charakteristická daleko vyšší životností než okna plastová. Vyšší životnost mají eurookna především díky vysoké pevnosti dřeva, a také díky speciálním zasklívacím systémům, těsněním, povrchové úpravě a kování. Dřevěná eurookna jsou navíc vyráběna pomocí moderních technologií, které zabraňují jejich nevhodnému kroucení.
  • Vynikající izolace - Dřevěná eurookna mají vynikající tepelně izolační vlastnosti. Nevytváří tzv. chladicí most a zamezují vyzařování chladu okenního rámu, a tím i jeho možnému orosení. Kvalitně zpracovaná dřevěná eurookna zabraňují ztrátám topné energie. Z pohledu zvukově izolačních vlastností jsou dřevěná eurookna řazena do jedné z nejvyšších tříd. U speciálních eurooken se dosahuje zvuková izolace až k 50 dB.
  • Vysoká požární odolnost - Dřevěná eurookna se v porovnání s ostatními materiály vyznačují vysokou požární bezpečností. Dřevěná střešní okna ve spojení s protipožárním zasklením mohou odolávat ohni až 90 minut. Při požáru se navíc z dřevěných oken na rozdíl od plastových neuvolňují žádné toxické látky.

Ruku v ruce s obecnými výhodami dřevěných oken jde samozřejmě i kvalita konkrétních výrobků. Stejně jako u jiných řemeslných produktů je i u oken důležité vybrat to správné truhlářství. Jedním z nich je i Truhlářství Zima.

Střešní okna

Dřevěná okna jsou vhodná i pro půdní prostory

Podkroví jsou stále lákavým bytovým prostorem, na jehož celkovém ztvárnění se z velké části podílejí okna. Jsou tak zásadním architektonickým prvkem, že ovlivňují konečný vzhled interiéru bytu a rovněž také exteriér celého domu. Architektonické úpravy podkrovního bydlení kladou velmi často důraz na zachování původního trámoví půdních prostor a výjimkou není ani jeho umělé dotvoření. I to je jeden z důvodů, proč jsou běžně prodávaná střešní okna na našem trhu zhotovena většinou ze dřeva - zapadnou lépe do kontextu takto pojatých bytů.

Pokud vás také zajímá, kolik vás tato kvalitní a krásná okna budou stát? Nahlédněte do střešní okna ceník, kde naleznete přehledný ceník oken v různých provedeních.

Neváhejte a zařizujte!

Pokud jste doteď o výměně oken na vašem domě uvažovali jen teoreticky, přišel čas se odhodlat k činu. Důvodem, který by vás k tomu mohl přesvědčit, jsou výhodné akce, které vám Truhlářství Zima nabízí. Podívejte se na eurookna v akci, ať máte jasnou představu o tom, kolik peněz z rodinného rozpočtu můžete ušetřit, když zvolíte právě kvalitní okna vyrobená Truhlářstvím Zima!

Již jste svému domu výborná eurookna dopřáli? Napište nám, jak jste s nimi spokojení, a jak dotvářejí celkovou příjemnou atmosféru vašeho bydlení!

Autor: Kateřina Němečková

Hodnocení: +28 Hodnotilo uživatelů: 82 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Proč říci ano eurooknům!