Pusťte denní světlo všude tam, kde je potřeba

Pusťte denní světlo všude tam, kde je potřeba
30.10.2012 09:08

Dostatek přirozeného světla je jedno ze základních požadavků při výběru nemovitostí nebo při rekonstrukcích. A proto jsou mezi architekty stále více oblíbené střešní světlíky. Ty navíc nabízí široké možnosti využití nejen pro zajištění přirozeného světla.

Střešní světlíky nejen pro dostatek denního světla

Střešní světlík na průmyslovém objektu

Ať už se ve vašem případě jedná o řešení pro rodinný dům, kancelářskou budovu nebo průmyslový objekt, všude tady se hodí střešní světlíky. Jejich přednosti jsou opravdu velké. V prvé řadě zajišťují dostatečný přísun denního světla, dále přispívají k potřebné cirkulaci vzduchuposlouží také jako součást požární ochrany. Na střešní světlík se totiž může připojit i zařízení pro odvod kouře a tepla, které v případě ohrožení zajistí samočinné odvětrávání.

Střešní světlíky si oblíbili architekti po celém světě

Světlíky mají řadu výhod a při jejich výrobě se nezapomíná ani na pěkný vzhled. Architekti mohou klást různé nároky na jejich tvar a velikost a výsledkem bude vždy funkční a zároveň estetický prvek objektu. Díky vypouklým, plochým světlíkům či světlíkům ve tvaru pyramidy si pracovníci nebudou muset namáhat svůj zrak, v objektu bude vždy čerstvý vzduch a zároveň bude zajištěna požární ochrana.

Polykarbonátové desky na přístřešku verandy

Perfektní propustnost světla díky polykarbonátovým deskám

Nejen u kancelářských budov, ale také v rodinných zástavbách je třeba myslet na prosvětlení určitých prostor. Pro tyto účely se mohou zvolit střešní světlíky, anebo zastřešení s pomocí polykarbonátových desek. Ty jsou ideální například do zimních zahrad, na verandy, atria atd. Polykarbonátové desky jsou velmi pevné, mají dlouhou životnost a vynikající tepelně-izolační vlastnosti. Nebojte se jejich použití, vypadají dobře a právě proto jsou mezi staviteli stále více oblíbenější.


Máte zkušenosti s prosvětlovacími systémy jako jsou střešní světlíky či polykarbonátové desky? Napište do diskuse pod článkem, jak jste s těmito systémy spokojení.

Hodnocení: +25 Hodnotilo uživatelů: 65 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Pusťte denní světlo všude tam, kde je potřeba