Rekonstrukce bytového jádra krok za krokem

Rekonstrukce bytového jádra krok za krokem
06.08.2013 08:43

Přiznejme si, staré panelákové jádro je prostě out. A to nejen z hlediska estetického, ale i bezpečnostního. Elektroinstalace v zastaralých umakartových jádrech je často v kritickém stavu a obzvlášť ve vlhkém prostředí koupelen mohou hrozit vážná rizika. No a o vzhledu prastaré koupelny s oprýskanými dlaždičkami ani nemluvě. Udělejte radost sobě i celé své rodině a zařiďte si nové útulné bydlení.

Začínáme s plánováním

Rekonstrukce bytového jádra Do rekonstrukce bytového jádra se nepouštějte po hlavě, je to přece jen poměrně razantní zásah do struktury vašeho bytu, proto je dobré si vše pečlivě naplánovat. Rozhodněte se, kolik do přestavby bytu chcete investovat a co přesně plánujete změnit. V případě kompletní rekonstrukce raději oslovte specializovanou firmu. Odborníci správně odstraní umakartové jádro, posléze sestaví kompletní 3D návrh a dále:

  • navrhnou nejvhodnější dispoziční řešení
  • doporučí vhodné vybavení koupelny a WC
  • pomohou zvolit ucelený a moderní design

Jak rekonstrukce probíhá

Jakmile jsou odpojeny rozvody plynu, vody i elektrického proudu, dělníci se pustí do vybourání starého jádra. Veškerý odpad je následně odvezen a na řadu přichází výstavba nových příček. Ty jsou nejčastěji vyrobeny z pórobetonu o tloušťce 100, 70, nebo 50 mm. Poté se všechny rozvody znovu nainstalují a spáry začistí.

Rekonstrukce bytového jádra

Rekonstrukce bytového jádra vás přijde zhruba na 100 000 Kč - 150 000 Kč. V ceně je započítáno vyřízení stavebního povolení i hrubý úklid.

Zhruba čtvrtý den přijde na řadu montáž konstrukce a sádrokartonového stropu. Následně se podezdívá nová vana, pokládá dlažba a malují stěny. Ve finální fázi rekonstrukce se osazuje WC a umyvadlo a je nainstalován nový koupelnový nábytek včetně vypínačů a zásuvek. Přibližně za deset je kompletní přestavba hotová!

Za těchto deset dní vznikne ale tolik nepořádku! To pro vás nemusí znamenat noční můru - můžete si totiž objednat jednorázový a pravidelný úklid od profesionální úklidové firmy.

Rovnou se pusťte i do modernizace obývacího pokoje

Obývací pokoj je jednou z nejreprezentativnějších místností v bytě. Zveme do něj návštěvy, pořádáme v něm oslavy, trávíme zde čas s rodinou. Vezměte rekonstrukci bytu pěkně od podlahy a rovnou se pusťte i do obývacího pokoje! Chápeme, že přestavba koupelny není zrovna levná záležitost. Ale pokud půjdete na modernizaci obýváku chytře, zas tak moc vás stát nebude.

Moderní obývací stěny Moderní obývací stěny od Alinu Obývací stěny Alin

Někdy stačí pouze jinak poskládat nábytek a vkusně vymalovat. Zajděte do interiérového studia a prohlédněte si moderní obývací stěny. Nechte se inspirovat kombinací barev a uspořádáním. Nebojte se experimentovat a upusťte uzdu své fantazii - uvidíte, že se to vyplatí!


Máte zkušenosti s rekonstrukcí bytového jádra? Podělte se o ně s našimi čtenáři!

Hodnocení: +20 Hodnotilo uživatelů: 54 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Rekonstrukce bytového jádra krok za krokem