Rekonstrukce domu – od podlahy k oknům

Rekonstrukce domu – od podlahy k oknům
09.04.2013 08:14

Pokud jste si vysnili bydlení v centru města, pravděpodobně vás čeká koupě staršího domu a následná rekonstrukce. Jen těžko lze totiž očekávat, že uprostřed zástavby seženete novostavbu nebo dokonce prázdnou stavební parcelu. Koupě staršího rodinného domku či vilky je však skvělou příležitostí ke zhmotnění vašeho snu. Vše si přetvoříte k obrazu svému.

Rekonstrukce začíná od podlahy

Pěkná podlaha vdechne interiéru nový život. Místnosti jsou díky ní čisté a po vymalování stěn získáte krásný prostor, který bude radost zařizovat. Mezi nejoblíbenější podlahové systémy patří laminátové plovoucí podlahy. A proč jsou vlastně tak oblíbené? Zejména proto, že se vyrábějí v nepřeberném množství dekorů, které vypadají jako skutečné dřevo. Na rozdíl od dřevěných podlah jsou však plovoučky mnohem levnější. A jejich další předností je snadná pokládka a barevná stálost

Patříte-li ovšem k těm, kteří holdují krásnému vzhledu přírodního dřeva, pak vás potěšíme. Laminátová plovoucí podlaha se totiž vyrábí i v podobě tzv. selských prken. Ty jsou velice realistické a podlaha s nimi získá správný, vintage šmrnc.

Laminátová plovoucí podlaha

Vyměňte okna! Ušetříte na energiích

Myslete nejen na vzhled, ale i na úsporu provozu vašeho nového bydlení. Vytápění je tou nejvyšší položkou, se kterou musíte měsíc co měsíc počítat. Ušetřit se ale dá. Základ je zateplení střechy i obvodových stěn domu. A samozřejmostí musí být i kvalitníideálně plastová okna. Doporučit vám můžeme například renomovaná plastová okna Rehau nebo plastová okna Schüco.

Plastová okna Rehau a Schüco patří k nejkvalitnějším profilům na evropském trhu. Jejich okenní tabule jsou vybaveny rámečkem SuperSpacer, který je bezesporu tou největší předností těchto oken. A o co se vlastně jedná? Rámeček Super Spacer dokáže přidat plastovému oknu až 15 % tepla, zredukuje hluk až o 2 dB a sníží kondenzaci vlhkosti až o 70 %. Výrobce uvádí, že díky těmto oknům tak dokážete ušetřit až 5 555 Kč ročně. Když k tomu navíc přidáte i zateplení celého domu, pak je úspora ve vytápění nasnadě.

Pokud se přece jenom necítíte na kompletní výměnu oken, ale ta stará kazí celkový vzhled domu, obraťte se na servis plastových oken. Vaše okna dostanou komplexní péči.

Vyberte si plastová okna Rehau nebo plastová okna Schüco

A co vy? Chystáte se na rekonstrukci rodinného domku? Napište nám, jak budete postupovat při výběru nové podlahy nebo plastových oken?

Hodnocení: +38 Hodnotilo uživatelů: 54 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Rekonstrukce domu – od podlahy k oknům