Rekonstrukce vs. nový dům aneb Zvyšujeme svůj komfort bydlení

Rekonstrukce vs. nový dům aneb Zvyšujeme svůj komfort bydlení
04.06.2015 12:13

Starší rodinné domy a byty často nevyhovují našim požadavkům na moderní bydlení. Největším problémem u panelákových bytů bývá koupelnové jádro, velké rodinné domy jsou zase velmi nákladné na provoz a náročné na údržbu. A když se k tomu přidá nekvalitní hydroizolace, minimální tepelná izolace, profukující okna a nevyhovující dispozice, máme jasno. Chceme změnu. Jak si ale zajistit komfortnější bydlení a neprohloupit?

Rekonstrukce, nebo rovnou novostavba? Jak porovnat náklady, práci, úsilí? Co nás vyjde levněji a u čeho se tolik nenadřeme? To jsou otázky, které napadají snad každého, kdo stojí před tak velkým rozhodnutím. Rekonstrukce starého domu má snad jedinou výhoduNemusíte měnit místo bydliště, ve kterém je vám dobře a máte již vybudované vztahy se sousedy. Pokud navíc bydlíte v centru města, jen těžko seženete stavební parcelu, která by se lokalitou podobala současnému bydlišti. A samozřejmě ušetříte za parcelu. Tím ale veškeré výhody končí.

Rekonstrukce vs. nový dům Rekonstrukce, nebo nový dům? Rozmyslete se dobře.

Vybudujte si nové hnízdo, které vyhovuje celé rodině

Vize moderního bydlení je dnes samozřejmě diametrálně odlišná od té před 30 lety. Rodinné domy se liší nejen v použitých materiálech, konstrukcích, technologiích, ale také ve vnitřních dispozicích. Chceme více světla a vzduchu a to nám malé uzavřené místnosti ve starších domech neumožňují.

Při výběru nového domu zohledníte aktuální složení vaší rodiny, ale přemýšlíte i do budoucna. Opravdu budu potřebovat tak velký dům? Co až se děti odstěhují? Konečně můžete mít terasu, moderní větrání, spojenou obývací a kuchyňskou část. Všechno je na vás. A to i v případě, že si vyberete typový dům. Například v RD Rýmařov vám všechny individuální úpravy zapracují do projektu.

Rekonstrukce Nový dům

+ nemusíte se stěhovat do jiné lokality

+ ušetříte na koupi nové parcely

- omezené možnosti při změnách dispozice

- nikdy nevíte, jaký kostlivec na vás vykoukne při odkrytí omítek, podlah apod.

- časté ohrožení vlhkostí, plísní, nezdravé prostředí, a to i po rekonstrukci

+ vyberete si ho přesně podle svých představ

+ jistota kvalitních materiálů, hydroizolací

+ moderní inteligentní systémy větrání

+ zdravé mikroklima po celý rok

+ úsporný nízkoenergetický provoz

+ vysoký komfort bydlení

- znamená stěhování do jiné lokality, která nemusí být tak lukrativní

Hodnocení: +8 Hodnotilo uživatelů: 62 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Rekonstrukce vs. nový dům aneb Zvyšujeme svůj komfort bydlení