Různé druhy plotů pro různé účely

Různé druhy plotů pro různé účely
18.06.2013 16:16

V dnešním článku vám přinášíme základní přehled plotů a jejich materiálů. Vyberte si z nich oplocení na svou novou zahradu, terasu nebo také předzahrádku domu. Pořiďte si plot, který splní všechny funkce, které od něj očekáváte, a který bude ladit s fasádou domu, okolní zástavbou i s nejmenšími záhonky na vašem pozemku.

Seznamte se s výhodami a nevýhodami všech materiálů, ze kterých se vyrábí oplocení pro rodinné domy. Následující přehled vám pomůže s výběrem vašeho nového plotu. A pokud si i po přečtení nebudete jisti, pak si nechte poradit od specialistů. Tím je například výrobce plotů a oplocení, společnost DIRICKX BOHEMIA spol. s r.o. Odborníci z "Dirickxu" působí na českém trhu již od roku 1993 a nabízejí nepřeberné množství plotových systémů včetně profesionální montáže a servisu.

Dřevěné ploty: Klasika, která nezklame

Pořizovací náklady dřevěných plotů nestoupají do závratných výšin, což jistě každého potěší. Na druhou stranu o dřevěný plot se musí pravidelně starat, aby vám dlouho vydržel. Ideální jsou ochranné nátěry, laky, impregnace či občasné přebarvení, které životnost dřevěného plotu prodlouží. K dřevěnému plotu se také nedoporučují vysazovat okrasné křoviny nebo vzrostlé stromy, které mohou narušit povrch dřeva. Promyslete tedy dobře, kam by se vám mohl dřevěný plot hodit. Co takhle na terasu?

Víte, že plotové sloupky na dřevěném oplocení mají být nahoře zkosené? To proto, aby po povrchu dobře stékala voda, nevsakovala se přímo do dřeva a neničila jej.

Poplastované pletivo

Pletivo: Odolné a ekonomicky výhodné

Pletivo se používá jak na oplocení zahrad, tak například i sadů nebo zemědělských objektů. Jeho nespornou výhodou je nízká cena, naprostá odolnost vůči nepřízni počasí i různému mechanickému poškození, a v neposlední řadě také bezúdržbovost. Pletivo lze bez problému vsadit do jakékoliv zástavby, protože splyne s okolním prostředím. Pletivo se vyrábí v pozinkovaném provedení nebo jako poplastované pletivo, jehož životnost ještě více prodlužuje vrstva z PVC. Jedinou nevýhodou pletiva může být to, že s ním nenaděláte moc parády. Když však před něj vysázíte živý plot, krásně tím svůj plot orámujete.

Pletivo se používá také pro oplocení lesních školek. Inspirujte se v článku Kompletní vybavení do vašeho revíru.

Betonový plot: Masivní a věčný

Betonové tvárnice nachází své uplatnění tehdy, chcete-li 100% zabránit pohledu z venčí. Tvárnice se vyrábějí v mnoha barvách, tvarech a můžete si zvolit i tzv. svahovky, které se hodí na skalku nebo do svažitého terénu vašeho pozemku. Betonový plot se vyplňuje maltou, čímž vytvoříte jednolitý a pevný blok, anebo je necháte jen tak a osázíte květinami. Obdobnou variantou k betonovému plotu je plot zděný. Pokud si ho sladíte s barvou fasády, případně lícovými cihlami, vytvoříte tak krásný celek.

Poplastované pletivo

Pomohl vám náš přehled v rozhodování? Popište nám, jak budete postupovat s výstavbou vašeho plotu v diskusi pod článkem.

Hodnocení: +28 Hodnotilo uživatelů: 50 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Různé druhy plotů pro různé účely