Sedací soupravy do vaší domácnosti: Pomůžeme vám s výběrem

Sedací soupravy do vaší domácnosti: Pomůžeme vám s výběrem
24.05.2013 09:16

Jednou z nejdůležitějších místností domácnosti je bezesporu obývací pokoj. Trávíme v něm mnoho času, odpočíváme, bavíme se s rodinou i přáteli. A vždy přitom využíváme sedacích souprav, popřípadě křesel a taburetů. Věnujte tedy dostatečnou pozornost jejich výběru. Sedačky musí být pohodlné, praktické a samozřejmě i v designu dle vašeho přání.

Rohová nebo klasická sedačka?

Předtím, než si pořídíte novou sedací soupravu, ujasněte si svá očekávání. Pokud je vaší prioritou pohodlí při odpočinku u televize, pak vám doporučujeme rohovou pohovku. Rohová sedací souprava je velmi útulná a přímo láká k posezení. Díky jejímu velkorysému sedacímu prostoru s tvarem do L se na ní vejde celá vaše rodina i nečekaná a početná návštěva.

V obchodě uvidíte většinou pouze jednu – levou či pravou variantu rohové sedačky. Na požádání vám však doručí sedačku přesně dle vašich potřeb.

Pohodlná může být samozřejmě i klasická, rovná sedací souprava. Pamatujte ale, že pohodlí takové sedačky určuje zejména šířka sedáku a výška opěrných částí. Čím širší a vyšší vaše pohovka bude, tím se na ni budete cítit lépe. A stejně jako u židle platí, že širší sedák je k sezení zdravější. Výška opěráku by měla ideálně pokrývat celá vaše záda. Můžete si ovšem pořídit sedačku s polohovatelnými opěráky nebo podhlavníky. V dnešní době už to u sedaček není žádnou výjimkou a maximálně to přispěje k vašemu relaxování.

Pohovky s úložným prostorem

Klasická sedačka je méně náročná na prostor. Při vhodném výběru délky se hodí do každého obývacího pokoje. K rovné sedačce vám však doporučujeme dokoupit také křesla či taburety. Mnohem lépe si totiž s návštěvou popovídáte, když budete sedět naproti sobě.

Nedostatek prostoru vyřeší rozkládací sedačka

Na sedačce si mnoho z nás dopřeje občasné polehávání a podřimování. K pravidelnému spaní ale pohovku nevyužívejte. Sedák by dostal zabrat a velmi rychle by se vytvořily proleženiny. Abyste mohli na soupravě spát, je třeba si pořídit rozkládací sedačku. Výrobci rozkládacích sedaček počítají s tím, že je budete využívat dlouhodobě, a přizpůsobují tomu použité materiály. V obchodě si tedy vždy zjistěte, že je vámi vybraná sedačka na spaní skutečně vhodná!

Existují dokonce i sedací soupravy rohové rozkládací. Ty spojují veškeré výhody prostorné a pohodlné rohové pohovky s rozkládacím lůžkem.

Sedací soupravy rohové rozkládací

Prim hrají praktické pohovky

Všechny výše zmíněné sedací soupravy si můžete pořídit i s úložným prostorem, což vám vřele doporučujeme! Vždyť každý další úložný prostor se v domácnosti hodí. Do pohovky s úložným prostorem lehce schováte peřiny, hračky nebo deku, pod kterou se večer schoulíte při čtení nebo koukání na televizi.

Co se týče potahových materiálů, každý je krásný. Více než na design ale dejte na praktičnost. Zvlášť pokud máte děti, nebo pokud na sedačce rádi jíte, popíjíte apod. Nemusíte se však obávat, že praktický neznamená stylový. V dnešní době moderních materiálů si lze dopřát téměř vše. Prim hrají zejména tzv. nanotechnologie a teflonová povrchová úprava, díky které nezůstávají na povrchu sedačky žádné fleky ani šmouhy. Sedací souprava se tedy snadno udržuje a její barvy jsou stálé i po mnoho let používání.

Na čalouněné i kožené sedací soupravy se speciální povrchovou úpravou vám navíc prodejci rádi dají nadstandardní záruku. A v takovém případě se spolehněte, že jste si vybrali skutečně dobře.

A co vy? Podle čeho jste vybírali svou sedací soupravu? Přispějte do diskuse a poraďte všem, kteří pohovku teprve vybírají.

Hodnocení: +64 Hodnotilo uživatelů: 88 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Sedací soupravy do vaší domácnosti: Pomůžeme vám s výběrem