Špagety z vývaru nebo svíčková jinak. Jaký vyberete gastrozážitek?

Špagety z vývaru nebo svíčková jinak. Jaký vyberete gastrozážitek?
16.07.2014 15:05

Moderní trendy ve stravování jsou v dnešní době často spojovány s pojmem zážitkové gastronomie. Tento pojem se v posledních letech dostal do povědomí odborné i laické veřejnosti a setkáváme se s ním čím dál častěji. O zážitkové gastronomii má každý jiné představy.

Jedná se prakticky o cokoliv, co nám přinese neobvyklý a příjemný zážitek ze všeho spojeného s jídlem, ať už to je styl servírování, kulturní program při jídle, samotné jídlo nebo prostředí restaurace. Všechny tyto prvky mohou dohromady spojit jeden příjemný gastronomický zážitek.

Moderní gastronomie Chateau St. Havel

V dnešní době se i k nám dostávají prvky a trendy moderní gastronomie. Například se jedná o spojení tradičních receptů s moderním servisem, molekulární kuchyni, nové postupy vaření nebo ochutnávání netradičních a neobvyklých kombinací chutí. Stejně jako netradiční pokrmy a postupy při vaření, jsou u moderní gastronomie důležité hodnoty čerstvosti a kvality surovin.

Gastronomické zážitky povyšují běžné stravování na vyšší úroveň. Zkuste spojit večeři s kulturou nebo běžte do restaurace, která nabízí originální pokrmy!

Jezte fine dining

Pojem fine dining se rovněž zažívá čím dál více. Jedná se o situaci, kdy host vnímá atmosféru místa všemi smysly.  Restaurace a podniky, které nabízejí fine dining, se vyznačují designově promyšleným prostředím, včetně sebemenších detailů. Často bývá interiér propojen s architekturou a atmosférou míst, mnohdy s výhledem do okolí. Pokrmy v těchto typech restaurací bývají neobvyklé, netradiční a personál nabízí exkluzivní servis.

Moderní gastronomie Chateau St. Havel

Mezi naše typy patří například exotické japonské restaurace nebo zámecká restaurace v krásném prostředí a s plnohodnotnou atmosférou, které naleznete i poblíž Prahy. Naleznete zde pestrou a lehkou kuchyni plnou chuti ve spojení s dokonalou atmosférou.

Už jste měli volské oko z pomeranče? Molekulární kuchyně vás překvapí

Pod pojmem molekulární kuchyně si možná představíte spoustu chemie a spoustu hezky vypadajících potravin, které se nedají ani jíst. Opak je však pravdou. Pod pojmem molekulární kuchyně se totiž skrývá propojení chemických a fyzikálních postupů společně s poznatky o přípravě pokrmů. V gastronomii se tak cíleně přeskupují molekuly, díky kterým dochází k zajímavým efektům, jako změna skupenství, tvaru a podobně.

Moderní gastronomie - Ondřej Slanina

Molekulární kuchyně využívá běžně dostupných potravin a speciálně je tvaruje do jisté podoby. Můžete tak ochutnat oblíbené koktejlové nápoje ve tvaru kostek nebo hovězí vývar ve tvaru špaget. Přitom tento typ vaření nevyužívá chemikálie, které by pokrm znehodnocovaly. Naopak je založena na čerstvých surovinách, které jsou za pomocí pečlivé práce kuchaře přeměňovány do fantastické podoby.

Díky front cooking víte, co jíte!

Jak už sám název napovídá, front cooking je příprava nebo dohotovení pokrmu před hostem restaurace. Díky tomu mohou konzumenti sledovat kuchaře při práci a vidět, jak pokrm vzniká. Proto musí být použité suroviny na první pohled čerstvé, kvalitní a kuchař profesionální. Všechny maličkosti tak dokážou dohromady spojit netradiční zážitek z profesionálně připravené večeře.

Hodnocení: +22 Hodnotilo uživatelů: 106 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Špagety z vývaru nebo svíčková jinak. Jaký vyberete gastrozážitek?