Stěhování a úklid v novém přenechejte ověřené firmě

Stěhování a úklid v novém přenechejte ověřené firmě
23.02.2015 09:51

Stěhování do nového s sebou nese plno starostí. Přeskládání všech těch krabic, úklid, vymalování, rekonstrukce. Řadu z těchto věcí můžete svěřit profesionálům a ty ostatní, které chcete zvládnout vlastními silami, vezměte za správný konec. Sepsali jsme k tomu pro vás několik rad.

6 rad jak se přestěhovat a nezbláznit se z toho

  1. Největší přehled mějte v cennostech a důležitých papírech. Tyto věci si přestěhujte vlastními silami, nesvěřujte je cizím lidem.
  2. Zbavte se všeho, co nebudete v novém bytě potřebovat. Vezměte si k srdci drsné pravidlo, že na co jste nesáhli za poslední 1 rok, to se může vyhodit. A myslete přitom na charitu.
  3. Promyslete, v kolika lidech byste sami zvládli přestěhovat všechny věci, a stejný počet pracovníků žádejte po stěhovací firmě. Nenechte se napálit.
  4. Při stěhování se vybavte papírovými krabicemi, plastovými přepravkami, fóliemi a novinami. To všechno by vám měli dodat stěhováci pár dní dopředu. Ale mějte na paměti: Co si sami zabalíte a co se rozbije, na to se nevztahuje pojistka stěhováků.
  5. Všechny krabice popisujte a naskládejte je do auta ve správném pořadí, jak je budete chtít v novém vybalovat.
  6. Krabice doporučujeme nezaskládat úplně, ale jen tak, abyste s nimi sami dokázali manipulovat.

Takto bychom mohli shrnout rady těch, kteří už se někdy někam stěhovali. A ještě přidáme další ohledně úklidu. Ten, stejně jako samotné stěhování doporučujeme svěřit odborníkům - úklidové firmě. Je to totiž skvělý pocit, využívat takřka ihned po nastěhování každou minutu pro sebe a pro rodinu. Nemít žádné myšlenky na úklid, žádné starosti a neztratit ani minutu času.

Na stěhování i úklid si oblečte pracovní oděv

7 rad, jak nejlépe zvládnout generální úklid

Stěhování do nového většinou zahrnuje rekonstrukční práce, vymalování a velký úklid. A v tomto vám hodně pomůže úklidová firma. Od ní si vyžádejte jednorázový generální úklid. Dokud se nezabydlíte, je to skvělá příležitost jak uklidit všechno po řemeslnících a původních majitelích. Do posledního kouta, do posledního smítka. Pokud ale přesto dáte přednost úklidu svépomocí, pak pro vás opět máme několik rad:

  1. Na úklid si vezměte pohodlný pracovní oděv, u kterého nevadí, když se umažete nebo postříkáte. Rukavice vezměte i na utírání prachu - největšího ze všech alergenů.
  2. Začněte odzadu. Pokud byste poslední místnost v bytě uklízeli naposledy, pak si nataháte do všech ostatních svinčík. Jako poslední pak ukliďte koupelnu, kam vynášíte kyblíky se špinavou vodou apod.
  3. Jako první začněte s prachem z horních polic, garnyží, lustru, skříní apod. Teprve potom se vrhněte na podlahy. V opačném případě byste si čistou podlahu znovu zaprášili.
  4. Koberečky, předložky, závěsy, záclony, ubrusy, to všechno vyneste vždy ven a vyklepejte. Vrátit na místo je můžete, až bude po všem.
  5. Stejně postupujte i s květinami. Doporučujeme je vysprchovat ve vaně a nechat okapat.
  6. Na úklid si vyberte zataženou oblohu (ne deštivou), při které se nejlépe myjí okna. Když totiž svítí sluníčko, nezbavíte se šmouh snad nikdy.
  7. Dejte vyprat záclony a závěsy, a pověste je po ukončení úklidu. Byt tak krásně provoníte a zbavíte se zápachu čisticích prostředků.

Úklidová firma pomůže s rychlejším startem v novém bytě

Už jste se někdy stěhovali? Napište čtenářům, co byste sami udělali jinak, abyste si ušetřili čas, peníze a starosti.

Hodnocení: +21 Hodnotilo uživatelů: 45 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Stěhování a úklid v novém přenechejte ověřené firmě