Teplovodní podlahové topení pro firmy. Ano, nebo ne?

Teplovodní podlahové topení pro firmy. Ano, nebo ne?
20.08.2015 12:49

Podlahové topení je dnes už poměrně běžnou záležitostí – v rodinných domech. V kancelářských prostorech je ale spíš výjimkou. Má to své opodstatnění? Důvody jsou možná jen přežitkem. Podívejte se spolu s námi na výhody podlahového topení ve firmách.

Proč není podlahové topení v kancelářských prostorech tak rozšířené?

Důvod je prostý. Drtivá většina kanceláří má totiž na podlahách koberce. A pod koberec si přece nedáte podlahové topení (přestože je to dost dobře možné). Běžné radiátory postačí. Na druhou stranu i v kancelářích se nyní začíná myslet na design a zdraví zaměstnanců. Koberce, které jsou plné roztočů a špatně se čistí, postupně mizí a nahrazují je plovoucí podlahy nebo dlažba. A tehdy je i vhodné přemýšlet také o podlahovém topení.

Výhody

  1. Podlaha je příjemně vlažná.
  2. Nemusíte hlídat čistotu radiátorů a čistit je od prachu. Ze zkušeností se podlaha čistí častěji než právě radiátory.
  3. Místnost je reprezentativnější. Nikde nemáte nevzhledné radiátory.
  4. Nemusíte kontrolovat termostaty na každém radiátoru zvlášť. Podlahové topení má jeden pro celou místnost.
  5. Zbavíte se roztočů, bakterií a dalších zdravotních rizik.

Teplovodní podlahové topení pro firmy

Možná se vám zdá zbytečné pořizovat do kanceláře podlahové topení. Vezměte si ale, že v práci trávíte i více než 8 hodin denně. Kolikrát sedíte celý den na jednom místě, za počítačem, a jediné s čím pohybujete, jsou vaše prsty tančící po klávesnici. Zima se do vás dá mnohem snáz. Doma můžete mít třeba 20, 21 stupňů a je vám dobře. Na práci se ale doporučuje nastavit teplotu na 24, 25 stupňů. Představte si proto ten komfort s podlahovým topením. Postačí vám o 2-3 stupně nižší teplota a přitom vám bude tepleji než z horka stoupajícího z radiátorů.

S podlahovým vytápěním lze ušetřit zhruba 10-20 % energie oproti konvenčnímu způsobu vytápění. Je to dáno větší efektivností a nižší teplotou vody, která je nutná na vytápění.

Kolik stojí podlahové topení

Kvalitní teplovodní podlahové topení pro firmy vám může ušetřit nemálo nákladů. Nehleďte proto jen na počáteční investici, ale především na energetickou úsporu v dalších letech. Z hygienického hlediska má navíc plošné podlahové topení nespornou výhodu ve svém působení na vnitřní konstrukci budovy. Topení ji vyhřívá rovnoměrně a tím zmenšuje riziko vzniku kondenzačních míst. Výskyt hub, bakterií a roztočů je takřka vyloučen.

Příklad instalace teplovodního podlahového topení

Na příkladu se můžete podívat, na kolik může takové topení vyjít. V tomto případě je napojeno na tepelné čerpadlo vzduch/voda, které výrazně přispělo k ještě úspornějšímu vytápění kancelářských prostorů. Do celkové ceny je započtena i montáž, protože topení (podobně jako instalace rozvodů vody, tepelného čerpadla či montáž vzduchotechniky) byste měli pochopitelně nechat na stejném dodavateli. Nedoporučujeme najímat jinou firmu na montáž a od jiné kupovat topení.

Příklad použití teplovodního podlahového topení pro firmy

Příklad použití teplovodního podlahového topení pro firmy

Uvažujete o teplovodním podlahovém topení do vaší firmy? Otevřete na toto téma diskusi.

Hodnocení: +53 Hodnotilo uživatelů: 61 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Teplovodní podlahové topení pro firmy. Ano, nebo ne?