Teplovodní podlahové vytápění vám změní život

Teplovodní podlahové vytápění vám změní život
02.11.2012 06:15

Zima pomalu a jistě klepe na dveře, proto pokud jste to ještě nestihli, měli byste připravit svůj kotel a obstarat topivo. Říkáte, že se netěšíte, protože budete muset topit, abyste se vůbec zahřáli? Pojďme si ukázat efektivní a ekonomicky zajímavý způsob vytápění.

Možností jak vytápět svůj rodinný dům existuje několik. Bez ohledu na to, zda topíte plynem, uhlím nebo dřevěnými peletami s nejvyšší pravděpodobností máte v místnostech radiátory, které ohřívají vzduch. Jedná se o nejrozšířenější způsob a také nejjednodušší, ale víte o tom, že není tak docela efektivní?

Snad již na základní škole na hodinách fyziky vás učili, že teplý vzduch stoupá vzhůru. Co to tedy znamená? Jelikož topení bývá zavěšené na zdi, ohřívá vzduch kolem sebe a nad ním, ale u podlahy zůstává stále chlad. Přesně tak, ať topíte v zimě, jak chcete, stejně musíte doma nosit bačkory.

S podlahovým teplovodním topením vám již nebude zima od nohou

Podlahové topení uspoří až 12 % výdajů na vytápění

Chcete zapomenout na studené podlahy a líbilo by se vám, kdybyste doma mohli chodit bosky po vyhřáté podlaze? Nejedná se nedosažitelný cíl, stačí, když se rozhodnete pro teplovodní podlahové vytápění.

Trubky celého systému se instalují pod podlahu, díky čemuž teplo sálá skrz podlahovou krytinu a ohřívá rovnoměrně vzduch v celé místnosti. Teplo vám bude mnohem dříve a ve výsledku nemusíte tak dlouho topit, čímž finálně ušetříte náklady potřebné k vyhřátí celé místnosti.

Teplovodní podlahové vytápění se hodí nejen do nových pasivních domů

Přemýšlejte nad topením v podlaze při rekonstrukci domu

Říkáte, že by to bylo fajn, jenže už se blíží zima, a obáváte se, že je již pozdě? Na realizaci podlahového topení není nikdy pozdě. Vhodné je, naplánovat si s rekonstrukcí domu, ale pokud už kromě podlahy nic jiného měnit nepotřebujete, vrhněte se na instalaci ještě dnes, aby vám v zimě bylo krásně teplo. Profesionální firmy, které se specializují na tento způsob vytápění, zvládnou celou instalaci během několika dnů.

Na podlahové teplovodní topení je možné položit libovolnou podlahovou krytinu, proto se není nutné obávat, že byste se museli nějak omezovat a je možné následně položit také koberec. Právě naopak, topení v podlaze vám dá větší flexibilitu, můžete si plynule regulovat teplotu a navíc získáte více volného místa v místnosti, protože nebudete potřebovat externí radiátory.

Dřevěné palubky se hodí do interiéru i exteriéru

Dopřejte si dřevěnou podlahu v obýváku i na verandě

Ještě nemáte vybranou podlahovou krytinu, kterou byste položili na dokonalé teplovodní topení? Dáváte-li přednost tradičním hodnotám, jsou pro vás podlahové palubky ideálním řešením. Kvalitní poctivě vysušené dřevo vdechne každému interiéru nový dech a projasní jej. Není nutné se nijak omezovat, protože palubky stejně dobře poslouží také v exteriéru.

Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem je s podivem, že v rodinných domech napříč celou naší překrásnou republikou není rozšířeno podlahové teplovodní topení. Přitom právě tento způsob eliminuje nedostatky radiátorů, zajistí vám perfektní ohřev vzduchu v místnosti a navíc ušetříte za vytápění, kdy si tak můžete jet v zimě na dovolenou do teplých krajin.

Autor: Martin Buchta

Jaký je váš názor na podlahové topení a dřevěné palubky? Podělte se s ostatními v diskuzi!

Hodnocení: +48 Hodnotilo uživatelů: 62 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Teplovodní podlahové vytápění vám změní život