Termovize posouvá zateplení domu na vyšší úroveň

Termovize posouvá zateplení domu na vyšší úroveň
23.07.2013 10:08

Chystáte se zateplit svůj rodinný domek? Děláte dobře, protože jedině tak dokážete ušetřit na energiích až 60 % nákladů. A nejen to! Se zateplením se zlepší mikroklima domu, vylepší jeho technický stav, zvuková izolace a hodnota celé nemovitosti. Uznejte, že to už za tu investici stojí.

Co vám přináší zateplení fasády

Zateplení domu je dnes už běžnou součástí stavebních prací. Téměř každý chce mít svůj dům dobře zateplen. To proto, že zateplováním ušetříme na energiích až 60 % nákladů, zlepšíme mikroklima vnitřních prostor, vylepšíme technický stav budovy i její zvukovou izolaci a samozřejmě hodnota našeho domu radikálně stoupne. Investice do domu se tedy vyplatí! Víte ale, že existuje způsob jak zateplení domu ještě více zdokonalit? Tím způsobem je tzv. termovize domů neboli měření úniku tepla.

Stavební společnost Miloslava Hladíka nabízí měření úniku tepla pomocí termovize ZDARMA v rámci služby zateplování domů.

Podívejte se na dům před a po zateplení

Zateplování domů Zateplování domů

Co je termovize

  1. Měření úniku tepla
  2. Kontrola rozvodů vody a elektřiny
  3. Prevence proti vlhkosti a tvorbě plísní
  4. Sledování a kontrola solárních zařízení
  5. Termovize elektrických zařízení a mikroelektroniky

Všechny výše vypsané služby mohou být součástí termovize, která se využívá pro soukromé i komerční účely. A co to vlastně znamená? Termovize využívá energii infračerveného světla, aby odhalila energetické ztráty domu. Na snímcích z termokamery se zobrazí váš dům ve spektru barev od tmavě modré, která představuje chladná místa, až po žlutou, která znázorňuje nejteplejší místa. Podle toho se dá krásně poznat, ve kterých oblastech uniká teplo, a kde je třeba dům poctivě zateplit.

Termovize

Jak už jsme naznačili výše, termovize dokáže najít chladná místa a tudíž i kouty, které jsou náchylné na vlhkost a tvorbu plísní. Kromě toho dokáže termovize najít rozvody vody nebo elektřiny, které se na snímcích zřetelně vykreslí. Při rekonstrukci tedy už nemusíte rozbourat celý dům, ale pouze určité místo v rozvodech, které vyžaduje opravu - jakékoliv poruchy či prasklé potrubí termokamera snadno odhalí.

Suma sumárum, zateplujte s termovizí!

Pokud firma nabízí termovizi jako součást služby zateplování domů, pak tedy není co řešit. Naopak! Je to fantastické plus, které vám může pomoci při výběru vhodné stavební firmy. Kromě toho, řada společností nabízí navíc zateplení domu financované částečně dotací "Zelená úsporám". Například stavební firma Miloslava Hladíka z Dašic u Pardubic má zkušenosti s těmito dotacemi již z předchozích roků a všechny realizované projekty byly zákazníkům proplaceny se 100% úspěšností.

Chcete zateplovat rodinný dům a využít přitom dotaze ze Zelené úsporám? Získejte více informací z článku Získejte dotace na bydlení díky Nové zelené úsporám!

Máte zkušenosti s termovizí při zateplování domů? Napište nám svůj názor do diskuse pod článkem.

Hodnocení: +8 Hodnotilo uživatelů: 60 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Termovize posouvá zateplení domu na vyšší úroveň