Tipy pro snadný výběr interiérových dveří

Tipy pro snadný výběr interiérových dveří
30.03.2015 13:35

Čeká vás renovace bytu? Potom se jistě nevyhnete výměně interiérových dveří. Co by to jinak bylo za proměnu? Dveře dodávají našemu bytu styl, ráz a originalitu a reprezentují náš životní styl. Pro mnohé je ale výběr vhodných dveří velmi složitá záležitost. Proto jsme si pro vás připravili pár tipů, které jistě využijete při jejich nákupu. Představíme vám i novinky ze světa interiérových dveří.

Při výběru interiérových dveří sledujte 4 základní ukazatele: design dveříkvalitu zpracování dveřípovrch dveřísamotného dodavatele. Rozlišit spolehlivého výrobce, který vám zaručí vysokou kvalitu dveří, je na dnešním trhu opravdu těžké. Pročtěte si jeho reference, zajímejte se o to, z jakých materiálů vyrábí a jak probíhá montáž dveří. Nejvíce si samozřejmě ceníme referencí od známých a příbuzných, proto se neváhejte poptat.

Design hýbe světem dveří

Interiérové dveře PolarisInteriéru vládne design a nejinak je tomu i u dveří. Je na nás, zda zvolíme dveře se skleněnou výplní, plné, celoskleněné dveře nebo nejrůznější kombinace materiálů. Například společnost KASARD přišla s novinkou, dveřmi Polaris, které kombinují dýhu a barvy RAL. Zákazník má velmi širokou škálu možností, jak by mohly jeho budoucí dveře vypadat. I při různých druzích materiálů zůstává povrch dveří krásně hladký a elegantní.

Snad nikdy z módy nevyjdou dveře v dekoru dřeva, které ale musí perfektně ladit (nebo ostře kontrastovat) s dalšími prvky v interiéru. Pokud se bojíte, že s výběrem dekoru šlápnete vedle, zvolte nesmrtelnou bílou, která je stále šik a ještě hodně dlouho bude. Moderní technologie umožňují natírat dveřní křídla a zárubně stejnou malbou, jako je na zdech, nebo je tapetovat. Vznikají nenápadné dveře, které nijak neruší harmonii interiéru.

Skryté zárubně Filomuro

Zárubně rozhodnou o celém vzhledu dveří

Nejvíce pozornosti se upírá ke dveřnímu křídlu. Málokdo si ale uvědomí, že zárubně si zaslouží stejnou dávku pozornosti. Klasické obložkové zárubně sice udělají parádu, ale není to už trochu nuda? Co si takhle dopřát něco nového?

Firma KASARD pro letošní rok představila novou konstrukci zapadacího otevírání. Nový model 2015 umožňuje zabudování dveří do standardních stavebních otvorů, odpadá tak nutnost výroby atypických rozměrů dveří. Zapadací otevírání umožňuje otvírání dveřního křídla do zárubně v líci se stěnou. Výsledek je velmi efektní. Za zmínku určitě stojí i skryté zárubně Filomuro, které umožňují otvírání dveří dovnitř i ven. Právě tento typ dveří můžete přetřít jakoukoliv interiérovou barvou.

Interiérové dveře Filomuro

Jakým dveřím dáváte přednost vy? Skrytým, nebo těm, které působí jako výrazný interiérový prvek?

Hodnocení: +27 Hodnotilo uživatelů: 31 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Tipy pro snadný výběr interiérových dveří