Tlakové zkoušky zajistí bezproblémovou průchodnost kanalizace

Tlakové zkoušky zajistí bezproblémovou průchodnost kanalizace
05.09.2014 11:37

Známe to všichni a každý se s tím nejméně jednou setkal. Ucpaná kanalizace, prasklé potrubí, špatně odtékající odpad. Někdy si poradíte sami a někdy vám nezbývá nic jiného, než zavolat na pomoc profesionály.

Jednodušší závady, jako je špatně odtékající dřez nebo ucpaný záchod si často dokážeme opravit sami. Někdy stačí použít chemické tablety nebo zvon. V případě ucpaného odpadu si vezměte na pomoc instalatérské péro, které prorazí ucpávku. Do trubek pouštějte proud vody, nejlépe zahradní hadicí na vodu a točte a točte. Až budete muset točit silou, narazili jste na ucpávku. Pokud se vám nepovedlo vyčistit odpad ani jednou z těchto metod, doporučujeme vám zavolat profíka.

Čištění kanalizací vodním vysavačem

Jestliže vlastníte obyčejný vysavač na vodu, můžete si s ucpaným odpadem poradit sami. Výhodou je to, že ucpávku neposunete jen dál do potrubí, ale vysajete ji ven. Ideální je použití kombinace vysavač-instalatérské péro. Jakmile uvolníte ucpávku, vysajete ji do vysavače. Nejdříve je ale nutné dokonale utěsnit všechny vývody kanalizace, aby se z ní neztrácel podtlak. Jakmile vysajete ucpávku, nasává se dále voda, která s sebou nese další nečistoty. Nejenže tak potrubí uvolníte, ale ještě zvětšíte jeho průchodnost. Voda, kterou kanalizaci čistíte, může být horká a obsahovat příslušné chemikálie.

Vysokotlakým čističem lze vyčistit kanalizaci.

Kanalizaci lze čistit i wapkou

Máte doma vysokotlaký čistič na mytí auta? Potom vám stačí jen pořídit si trysku na čištění kanalizace a je to. Nemusíte si kupovat drahé vysokotlaké čističe přímo na kanalizace. S wapkou na auto budete odpad čistit sice o něco déle, ale stejně dobře. Vysokotlaké čištění můžete provádět také z preventivních důvodů.

Kdy zavolat profesionály?

Pokud nezabral ani jeden z výše uvedených způsobů pro čištění kanalizace, možná se jedná o jiný problém, který sami nevyřešíte. Zavolejte proto na pomoc odborníka nebo profesionální firmu. Ta provede tlakové zkoušky kanalizace, kdy prověří těsnost potrubních systémů pomocí moderních přístrojů a technologie. Zkoušky těsnosti by se měly provádět jak u nově dokončené kanalizace, tak u staré litinové, jejíž průchodnost může být značně snížená.

Tlakové zkoušky kanalizace spočívají v napouštění potrubí stlačením vzduchem, nebo vodou, což je však zdlouhavější metodou.

Hodnocení: +25 Hodnotilo uživatelů: 41 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Tlakové zkoušky zajistí bezproblémovou průchodnost kanalizace