Trampolína na zahradě. Ano nebo ne?

Trampolína na zahradě. Ano nebo ne?
06.02.2015 20:52

Trampolíny rostou na zahradách rodinných domů jako houby po dešti. Chcete mít taky jednu? Než se definitivně rozhodnete, přečtěte si náš článek o výhodách a nevýhodách trampolín a také nejčastější otázky a  odpovědi k této problematice. Nepřikláníme se na žádnou stranu, pouze vám objektivně přinášíme všechny podstatné informace.

Trampolína s ochrannou sítíNejčastější otázky a odpovědi na téma Trampolíny

1.      Kolik stojí trampolína a kde ji seženu?

Cena trampolín s ochrannou sítí se pohybuje kolem 3 tisíc korun a seženete je v kamenných obchodech (sportovních potřebách, hobby marketech) i na eshopech. Na internetu vás vyjde trampolína většinou levněji, dostanete se zhruba na 2,5 tisíce za tu nejzákladnější.

2.    Vejde se mi na zahradu? Jaké má rozměry?

Trampolína má průměr od 2 metrů a víc. Běžné jsou rozměry například 240 cm, 305 cm a 400 cm. Výška skákací plochy se pohybuje kolem 80 cm a výška bezpečnostní sítě 180 cm. Celkem má tedy trampolína výšku okolo 260 cm a váží až 30 kg.

3.    Jak je řešená bezpečnost?

Při výběru trampolín si vyberte určitě tu s ochrannou sítí. Bezpečnostní síť se vyrábí z vysoce kvalitního syntetického materiálu a má výšku ke dvěma metrům, takže perfektně zabrání tomu, aby vaše dítě vypadlo ven. Síť, ani jiné bezpečnostní prvky však nezabrání, aby vaše dítě například špatně nedopadlo na nohy (zvlášť při okraji trampolíny, kde se mimochodem skákat nesmí, jinak dojde k jejímu poškození), nebo aby se nesrazilo s dalšími dětmi. Vždycky je tedy nutný dozor dospělého a také je nutné poučit děti, co smí a nesmí na trampolíně vyvádět. A v neposlední řadě umístěte trampolínu na dokonale pevný a rovný povrch a ukotvěte ji podle návodu.

Alternativou k trampolíně je skákací hrad. Ten si můžete pronajmout třeba na dětskou oslavu. Ceny se pohybují okolo 5 tisíc korun/den.

Skákací hrad udělá z klasické dětské oslavy tu nejlepší!

4.    Kolik dětí na ní může skákat najednou?

Podle návodu, který je vždy přiložen, smí na trampolíně skákat maximálně jedno dítě. Praxe je ale většinou jiná. Stačí pozvat na návštěvu sousedovic děti a všechny do jednoho hned začnou skákat. Vy proto mějte na paměti - čím víc dětí, tím větší pravděpodobnost úrazu. A stejně se snažte nepouštět na trampolínu děti rozdílného věku. Je totiž zřejmé, že jakmile bude skákat kupříkladu 10letý rošťák, pak je vedle něj 5letá holčička ve velkém nebezpečí.

5.    Bude to vaše děti bavit i další sezonu?

Průzkumy uvádí, že trampolína je jednou z nejoblíbenějších dětských atrakcí a jen tak děti neomrzí. Skákání navíc odbourává stres a podporuje dobrou náladu, takže děti i dospělé podvědomě přitahuje. Podle jakési studie NASA navíc skákání na trampolíně pomáhá při hubnutí a cvičení obecně. 10minutové skákání se prý vyrovná 30minutovému běhu. 


Tak co? Už jste se rozhodli pro koupi trampolíny? Nebo už dokonce stojí u vás na zahradě? Podělte se s dalšími čtenáři o svůj názor.

 

Hodnocení: +1 Hodnotilo uživatelů: 77 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Trampolína na zahradě. Ano nebo ne?