Udržujte svůj domov v čistotě

Udržujte svůj domov v čistotě
10.12.2012 11:58

Všichni známe rčení "Čistota půl zdraví", ale řídí se podle něj opravdu každý?  Zvýšenou pozornost na úklid bytu musíte mít především, pokud máte zvířata - uklízet častěji a děti - uklízet pečlivěji. Křehké dětské tělo totiž není radno zbytečně vystavovat bakteriím a dalším hrozbám neuklizeného bytu.

Kde je potřeba nejvíce uklízet?

Paradoxně nejčistějšími místnostmi v bytě jsou koupelny a WC. Jsme si totiž vědomi toho, že tam je úklid nejpotřebnější. Stejnou pozornost ale musíme věnovat také kuchyni. Zbytky jídla, které vám sem tam někde zapadnou, maso, které leželo na kuchyňské lince, starší ovoce či zelenina - to všechno jsou hrozby, které je nutno eliminovat. Se starým ovocem a zeleninou je to jednoduché, ty zkrátka vyhodíte. Ale co se spárami v kuchyňské lincekde se usazují nečistoty? S těmi si jednoduše poradí dezinfekční prostředky Dr. Devil.  Z této řady si můžete vybrat přípravky speciálně do kuchyně a koupelny nebo univerzální čistící prostředek 7v1.

Čistící krém Tomík Dezinfekční prostředky Dr. Devil

Jak uklidit koupelnu, aby zazářila

Vodovodní baterieZnáte to - hodinu trávíte pečlivým úklidem koupelny, pak se za pár minut vrátíte a zjistíte, že vodovodní baterie, kterou jste tak pracně leštili je zase celá ušmudlaná. Stačí jedno mytí rukou a snaha je zmařená. Poradíme vám pár triků, jak strávit co nejméně času úklidem koupelny. Výsledek bude stejný - koupelna se bude blýskat čistotou!

  1. Při čištění větších ploch zapomeňte na kartáček. Perfektním pomocníkem se stanou mycí houbičky, které svou práci odvedou stejně dobře. Vy k tomu budete ale potřebovat polovinu síly.
  2. Podlahu v koupelně před stíráním nezametejte, ale rovnou luxujte. Nerozvíříte tak prach, který by se navíc mohl usadit již na vyčištěných částech koupelny.
  3. Předejděte složitému a náročnému čištění odpadů a používejte ve vaně a v umyvadle sítka. Zachytí se v něm vlasy a další větší části, které by v potrubí nadělaly neplechu.
  4. Znečištěné spáry mezi dlaždičkami vyčistíte pomocí kypřícího prášku. Nasypete ho na spáry a necháte zhruba 15 minut působit, potom ho setřete.
  5. Umyvadlo, vana a sprcha budou dokonalé, vyčistíte-li je tekutým pískemJeho hrubé části odstraní téměř všechny nečistoty.  Pokud jste ale nikdy předtím písek nepoužívali, vyzkoušejte ho nejdříve na menší části čištěné plochy, abyste zjistili, zda neškrábe povrch.

Čistá koupelna - to je radost

Autor: Martina Spěváková

A jaké "vychytávky" používáte při úklidu vy?

Hodnocení: +30 Hodnotilo uživatelů: 42 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Udržujte svůj domov v čistotě