Ušetřete výdaje za energie se solárním ohřevem vody

Ušetřete výdaje za energie se solárním ohřevem vody
26.03.2013 12:09

Třeštíte oči na účet za elektřinu a plyn a už vás nebaví neustále se omezovat? Raději si nedopřejete horkou vanu, jenom abyste nevyčerpali teplou vodu? Tak právě pro vás je nejlepším řešením solární ohřev vody. S ním si budete užívat teplou vodu celý rok!

Myslíte si, že sluneční kolektory zvládnou ohřát vodu jenom na jaře a přes léto? Tak to je omyl. Bohužel si to ale myslí spousta lidí. Solární systém ohřívá vodu celoročně. Pohlcuje totiž až 95 % slunečního záření - jen si vzpomeňte, jak umí být sluníčko v zimě ostré!

Jak funguje solární ohřev vody?

Systém solárního ohřevu vody pro celou rodinu pořídíte už za 65.000 Kč!

Na jižní stranu střechy domu se umístí solární kolektory. Vytvořte jim ideální podmínky - střecha by neměla být zastíněná stromem nebo vyšší stavbou souseda. Na jižní a západní stranu nejintenzivněji a nejdéle svítí Slunce, a tak z něj můžete maximálně čerpat energii. Sluneční kolektory předávají teplo nemrznoucí kapalinou zásobníku teplé vody nebo akumulační nádrži. Díky bezpečnostnímu sklu vám sluneční kolektory vydrží přes 30 let

Typy slunečních kolektorů:

  • Ploché sluneční kolektory - pohltí až 95 % slunečních paprsků, životnost přes 30 let
  • Trubicové sluneční kolektory - mají účinnost 92 % kolektorů, nižší tepelné ztráty

Sluneční kolektory

Teplá voda pro celou domácnost

Pokud nemáte průtokový ohřev vody, jistě znáte situaci, kdy vám na koupání nezbyla teplá voda. Solární ohřev vody zvládne spolehlivě ohřát vodu až pro 7 osob. A když by přece jen hrozilo, že teplá voda dojde, na digitálním displeji si snadno nastavíte časový spínač pro spuštění záložního topidla

Instalaci solárního ohřevu vody provede odborná firma, která vám zároveň vysvětlí obsluhu systému.

Sluneční kolektory nejen pro novostavby

Solární ohřev vody můžete bez problému napojit na stávájící systém. Není tedy omezen pouze na novostavby. Snížení výdajů na ohřev teplé vody je pak ještě znatelnější. Přemýšlejte o budoucnosti a investujte do ní už dnes. Energie ze slunečních kolektorů v létě pokryje 100 % ohřevu, v zimě až 70 % ohřevu. Stačí vzít do ruky kalkulačku a spočítat si, za jak dlouho se vám investice vrátí.

Hodnocení: +5 Hodnotilo uživatelů: 63 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Ušetřete výdaje za energie se solárním ohřevem vody