V dřevostavbě nesmí chybět dřevěné palubky

V dřevostavbě nesmí chybět dřevěné palubky
18.02.2013 08:08

Dřevostavby se stávají symbolem moderního bydlení, které není jenom o tom, jak ušetřit. Postupně si získávají srdce více a více zákazníků pro svou rychlou výstavbu, nízkou energetickou náročnost a zdravé bydlení bez plísní a bakterií. pořídíte-li si do svého domu i dřevěnou podlahu, dotáhnete ho k dokonalosti!

Chcete bydlet za měsíc?

Za pouhý jeden měsíc vám dokáže odborná firma postavit dřevěný dům - umíte si to představit? Za tak krátkou dobu skoro ani neseženete byt! Tzv. montované domy se totiž skládají z dřevěných zateplených panelů, které se připevňují na dřevěnou konstrukci. Výstavba je tak rychlá a poměrně jednoduchá (pro toho, kdo s takovou stavbou má zkušenosti). Svislé konstrukce jsou postaveny během víkendu a zbývá moře času na provedení vnitřní výstavby.

Většina firem vám dává možnost vybrat si fázi výstavby. Například u ELK máte na výběr hned ze 3 možností. Montovaný dům v základním provedení je zvenku komplet hotový a je určet k vnitřní dostavbě. Dalším stupněm dodávky dřevostavby je provedení včetně vnitřní výstavby, to znamená, že příčky jsou už hotové. Nejpohodlnější je potom koupit si dřevěný dům na klíč, do kterého se už rovnou nastěhujete.

Dřevěný dům ELK

Ve dřevostavbě na klíč máte tedy kompletně hotové i podlahy. Avšak jaké budou, to je zcela na vás. Zohlednit musíte především způsob vytápění. Pokud budete mít topení v podlaze, ať už indukční nebo teplovodní, nejlepším vodičem jsou dlaždice. Ty ale najdou uplatnění spíše v koupelně, někdy v kuchyni. Do zbytku domu je vhodné dát podlahy vinylové

Jestliže vytápíte radiátory, máte ve výběru podlahové krytiny volnou ruku. Koberce už jsou pasé, chytají akorát prach, tradiční dřevěné palubky ale neomrzí nikdy. Jsou ideální také při rekonstrukci staršího domu, protože změní vzhled místnosti a podlahu celkově zateplí

Sruby stavěné norskou technologií

Milovník přírody nebo ten, kdo má už dost víru a hluku velkoměsta, se při výběru budoucího domu jistě dlouze zastaví nad fotografiemi srubů v katalogu. Proč ale zůstávat u obrázků? Firma ELK vyrábí srubové domy norskou technologií. To znamená, že použité klády jsou opracované jak z vnitřní, tak z vnější strany. Stěna v interiéru je potom hladká a rovná. Díky norskému spoji, kterým se tato technologie vyznačuje, je sestavení srubového domu poměrně snadné, a proto ELK nabízí například jen dodávku materiálu, který si zákazník sám podle instrukcí smontuje. Samozřejmostí je ale také dodávka srubových domů na klíč.

Chcete se cítit téměř jako v severských zemích? Srubový dům byste měli, k němu ale nesmí chybět sauna! Ta je součástí každé chaloupky, srubu a domu hlavně ve Finsku. Odtud také známe finskou saunu. A koho nebaví neustále docházet či dojíždět na "hodinu pocení", postaví si saunu vlastní! K tomu vám nesmí chybět saunové palubky, které jsou z vysoce kvalitního dřeva a mají speciální charakter kvůli použití v saunách. Dřevo ze severského smrku zajistí nízkou tepelnou vodivost a tudíž možnost chodit po podlaze nebo na saunových palubkách sedět.

Srubové domy ELK

Autor: Martina Spěváková

Uchvátily vás dřevěné a srubové domy natolik, že v jednom také chcete bydlet?

Hodnocení: +25 Hodnotilo uživatelů: 37 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » V dřevostavbě nesmí chybět dřevěné palubky