Venkovní odpadkové koše v obci - jaké by měly být?

Venkovní odpadkové koše v obci - jaké by měly být?
19.02.2014 14:52

Odpadkové koše patří do každého města či obce. Víme na co dávat pozor při jejich výběru. Zjistěte rozdíli mezi košem plastovým a kovovým. Podstatná je volba výrobce a kvality zpracování, která rozhodne o tom, jak dlouho budou odpadkové koše v obci sloužit.

Nepodceňujte výběr venkovních odpadkových košů pro vaši obec. Při volbě vhodných košů zohledněte základní faktory a stanovte si, jaké máte na venkovní koše požadavky. Pokud mají sloužit jako ozdoba vaší obce a zachovat si dlouhou životnost, bude tato volba stát vyšší vstupní investici. Při správném rozhodnutí se vyhnete úskalím, která přinášejí levnější a méně kvalitní koše. Ušetříte tak opakované náklady, které by pravidelně vznikaly každé 3 až 4 roky.

Rozhodněte se pro kvalitní značky

V případě, že jste narazili na dodavatele, který prodává městský mobiliář od různých značek, nebojte se zeptat na tu nejlepší. Nemusíte se tak řídit pouze podle ceny! Při zjišťování informací o vybrané značce pátrejte také na internetu.

Při volbě značky venkovních odpadkových košů sledujte:

  • Reference výrobce - získejte si o výrobci maximum informací. Sídlo výrobního závodu, délku působení na trhu, najděte si již realizované projekty, pročtěte si jeho reference.
  • Kvalita zpracování - rozhodují výrobní procesy, mezi které patří svařování, ohýbání, broušení, uhlazování a vruby musí být provedeny s maximální profesionalitou. Díky těmto prvkům lze dosáhnout vysoké životnosti výrobku.
  • Povrchová úprava - svůj vliv má i jeho povrchová úprava. Zde je důležitá antikorozní úprava. Jen nejkvalitnější výrobky jsou ošetřeny tzv. žárovým zinkováním. Pro běžné použití se používá primární pudr bohatý na zinek. Je dobré, pokud získáte širší barevnou škálu. Podaří se vám tak snáze sladit venkovní odpadkové koše se stávajícím městským mobiliářem. U konečné úpravy nezapomeňte ani na ochranu proti UV záření.
  • Design - v případě, že plánujete častější obnovu městského mobiliáře v řádu pár let, lze pořídit odpadkové koše a lavičky podléhající aktuálním módním trendům. Pro většinu uživatelů jsou ale stále více atraktivní tradiční střídmé styly, které jsou nadčasové a pomohou tak zapadnout do většiny obcí.

Venkovní odpadkové koše doplňte o třídicí etikety.

Hodnocení: +27 Hodnotilo uživatelů: 37 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Venkovní odpadkové koše v obci - jaké by měly být?