Vrhněte se na rekonstrukci panelákové kuchyně

Vrhněte se na rekonstrukci panelákové kuchyně
19.10.2012 09:04

Nevyhovuje vám již vaše stará kuchyň, nevejdete se do ní, když vaříte společně s manželem a potřebujete celkově změnit její dispozice podle současných trendů? V dnešní době se již meze fantazii nekladou a je skutečně možné realizovat vaši vysněnou kuchyň. Vezměte tento článek jako inspiraci, jak může vypadat moderní domácnost, která bude zároveň vysoce funkční.

Patrně každý zná unifikované kuchyně v panelových domech, které jsou sice konstrukčně jednoduché, nicméně vzhledově nezaujmou. Pokud jste nikdy v žádném panelovém bytě nebyli, o nic jste nepřišli a nemusíte nutně chodit na návštěvu ke svým známým.

Kuchyně v paneláku nebyla designově působivá, ani když byla nová, natož po dvaceti, třiceti i čtyřiceti letech používání. Patrně si dovedete představit, jak otřesně vypadá laminát po těchto letech a navíc celý mechanismus skříněk a šuplíků již není v mnoha případech funkční. Proto je nejvyšší čas, zamyslet se a rozhodnout se pro pořádnou rekonstrukci, díky které dodáte své kuchyni nový dech.

Kuchyň v paneláku můžete proměnit do rustikální podoby

Proč se vrhnout na rekonstrukci kuchyně

  • kvůli nedostatku místa
  • zbavení se nevzhledného kusu nábytku
  • splnění dávného snu

Pádným argumentem, který byste měli brát do úvahy je zbavení se nevzhledného umakartu, který je za celá léta nasáklý vodou a prolezlý plísní. Hygienická čistota a zdravotní nezávadnost prostředí vaší domácnosti by měla být prioritou číslo jedna.

Nenechte se nikým a ničím omezovat a splňte si sen

Trendy v oblasti návrhu a především možnosti výroby se za posledních 20 let výrazně změnily. Proto dnes není problém stylizovat kuchyň do hi-tech podoby, nebo pokud dáváte přednost tradičním hodnotám, jsou pro vás určeny rustikální kuchyně.

Pokud máte v panelovém bytě málo místa, jako řešení se jeví spojení kuchyně a obývacího pokoje. Dnešní kuchyňská studia vám podle vašim požadavků zpracují detailní projekt včetně perfektní 3D vizualizace. Předtím, než dojde k samotné realizaci, se můžete přesvědčit o tom, že je to přesně to, co chcete, a vše odpovídá vašemu vysněnému cíli

Moderní obývací stěna je designově dokonalá

Získejte funkční obývací stěnu

Když už se rozhodnete pro rekonstrukci domácnosti, vezměte to od podlahy a ke kuchyni přidejte také obývací pokoj. Stejně jako v případě kuchyně se vám za dlouhá léta určitě změnily potřeby a najednou dost možná nemáte kam umístit 60'' plazmovou televizi. Přestěhování místnosti sice může dočasně vyřešit problém, ale zpravidla se nejedná o dlouhodobé řešení a v některých případech to dokonce ani nejde. To často bývá případ právě panelových bytů, kde je dispozice místnosti navržena tak, že jinak nábytek již umístit nelze.

Moderní obývací stěny vyrobené podle vašich požadavků poskytnou nejen dostatek úložných prostor a odkládacích ploch. Dnes již není pro bytelnost nutné používat materiály o silné tloušťce, tím získáte více volného místa a obývák se stane vzdušnějším. Pokud máte rádi hliník, nechte si nábytek doplnit o hliníkové dekorové lišty, které dodají každému interiéru na hodnotě.

Nechte si vyrobit nábytek do obýváku podle svých představ

Nábytek do obýváku na míru vašim potřebám

Každé nábytkářské studio vám zpracuje návrh podle vašich požadavků a následně vyrobí nábytek do obýváku, který jste si vysnili. Ať již jde o počítačový stůl, stolek pod televizi nebo vitrínu na sklo a porcelán, nenechte se ničím a nikým omezovat. Po rekonstrukci kuchyně a obýváku se nejen zvýší hodnota vašeho bytu, ale budete se v něm cítit jako doma.

Autor: Martin Buchta

Máte již za sebou rekonstrukci kuchyně v paneláku? Podělte se s námi v diskuzi o své zkušenosti!

Hodnocení: +24 Hodnotilo uživatelů: 38 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Vrhněte se na rekonstrukci panelákové kuchyně