Vybavení dětského pokojíčku: Jak se nesplést ve výběru

Vybavení dětského pokojíčku: Jak se nesplést ve výběru
22.07.2014 11:55

Ať už čekáte narození prvního potomka, nebo třetího, přípravy na jeho příchod na svět budete intenzivně prožívat. I když si novorozeně pár měsíců vystačí pouze s postýlkou, přesto by mělo mít vybavený pokojíček, už když s ním přijdete z porodnice. Přípravu nepodceňujte, čím pečlivější budete, tím méně potom budete mít práce se zařizováním. A ušetřený čas se vám při péči o miminko hodí vždycky.

Nechali jste si prozradit pohlaví svého potomka? Pokud ano, bude se vybavení pokojíčku jistě ubírat určitým směrem. Ale pozor, nepřežeňte to! To, že budete mít holčičku, nutně neznamená, že její pokojíček bude tzv. přeslazený. Růžové levné dupačky pro miminka plné srdíček a mašliček dostanete od známých, v pokojíčku s růžovou ale šetřete. Nabídněte dětem různé hračky, autíčka i panenky. Dítě si hračku samo vybere a není tak genderově omezováno. Ti, kteří pohlaví miminka předem neznají, využijí neutrální barvy.

Rostoucí dětský pokojíček

Děti nám rostou jako z vody, a proto je velmi prozíravé pořídit jim tzv. rostoucí nábytek do pokojíčku. Nejčastěji se jedná o výškově nastavitelné psací stoly a židle. Batolatům a školkovým dětem ale zatím pořiďte dětské dřevěné židličky a stolečky, které jim postačí na kreslení, skládání kostek a podobně. Počáteční investice do dětského rostoucího nábytku je většinou o něco vyšší, ale určitě se vám vyplatí. Není vhodné dětem kupovat vysokou židli a psací stůl, do kterého dorostou. Myslete na zdraví svých dětí a jejich správný vývoj a kupujte vždy kvalitní nábytek. Výjimkou potom nejsou ani rostoucí postele.

Načerpejte inspiraci:

Hravé tvary nábytku budou děti bavit. Rostoucí nábytek je vhodný do pokoje každého dítěte.

Pokojíček musí být zábavný, jinak neuspějete

Miluje vaše dítě zelenou, a tak vymalujete celý pokojíček na zeleno, koupíte nábytek se zelenými prvky a zelené povlečení na postel? S tím opatrně, příští týden si totiž dítě zamiluje modrou. Sáhněte spíše po nábytku v neutrálních barvách, který nenudí. Dítě zaujmete například neobvyklým tvarem nábytku a různými doplňky, které v případě potřeby jednoduše vyměníte (například obrázky na stěnách, polštářky, sedák na židli, kobereček).

Jak vyzrát na školáka a studenta?

  • Dítě školního věku bude vždy potřebovat kvalitní kancelářskou židli a velký psací stůl, na který se mu vejde počítač i sešit s domácími úkoly. Židle by měla být vždy polohovatelná ergonomického tvaru. Na stole nesmí chybět lampička.
  • V pokoji studenta rozhodně není místo pro nic, co zavání dětsky. Ctěte přání svého "puberťáka". Nejlépe uděláte, když výběr barev a nábytku necháte na něm. Chce svůj vlastní prostor a velkou ceduli na dveřích s nápisem "NEVSTUPOVAT". Pak bude nejšťastnější.
Pokoj studenta Pokoj studentky

Máte zkušenosti s vybavováním dětského pokojíčku? Jak se změny projevily v průběhu dospívání dítěte? Svoje tipy nám napište do diskuze.

Hodnocení: +26 Hodnotilo uživatelů: 66 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Vybavení dětského pokojíčku: Jak se nesplést ve výběru