Výbavička pro miminko není jenom o oblečcích

Výbavička pro miminko není jenom o oblečcích
09.07.2014 12:17

Bříško se vám pomalu zakulacuje a vy zapomínáte, že jste ještě před měsícem razantně odmítala nakupovat dětskou výbavičku. Regály s roztomilými dupačkami, zavinovačkami a dečkami vás stále více přitahují až neodoláte. Nic se neděje, bez špatného svědomí vyrazte na nákupy! Ale pozor, nepřežeňte to (pokud tedy nečekáte paterčata).

Co se týče výbavičky pro miminko, každý vám poradí trochu něco jiného. Někdo tvrdí, že nemusíte kupovat žádné oblečení, protože ho podědíte po dětech kamarádek, sestřenic, sester apod. Nové je nové a tak ani vy určitě neodoláte a nějaký ten roztomilý kousek určitě koupíte. Počítejte s tím že ve velikosti 56, tedy nejběžnější velikosti pro novorozence, vám postačí mít asi 10 kousků dupaček s krátkým a dlouhým rukávem. Počítejte s tím, že toho spoustu dostanete k narození miminka. Pokud tedy chcete nakupovat, sáhněte už po větších velikostech.

Velikosti dětského oblečení odpovídají velikosti dítěte v centimetrech. Nejběžnější velikost 56 je proto pro miminko o výšce 56 cm.

Nakupovat levné kojenecké oblečení je zábava!

Při nákupech se kroťte

Narazila jste na výprodej levného oblečení pro kojence a nakupujete hlava nehlava? Brzděte! Vaše miminko opravdu nevyužije všechny oblečky, které mu maminka nakoupila. Spíše než na oblečení se soustřeďte na další nezbytné věci pro miminko, jako jsou například hygienické potřeby, nábytek, vhodné hračky, potřeby na krmení a podobně.

Miminko musí mít nachystaný pokojíček, včetně postýlky, která ho bude samozřejmě zajímat nejvíce. Doporučujeme koupit postýlku z masivního dřeva a kvalitní matraci. Neváhejte do matrace investovat! Velmi praktická je postýlka, která má kolečka. Jednoduše ji pak můžete přemisťovat a miminko to ve spánku ani nezaregistruje. Pokud jste investovali do celkem drahé matrace, pořiďte také chránič matrací na postel. Zabráníte tak zničením matrace při "nehodách" miminka.

Pokojíček mějte připravený už před příchodem miminka z porodnice.

Hodnocení: +5 Hodnotilo uživatelů: 95 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Výbavička pro miminko není jenom o oblečcích