Vybavujeme panelákovou kuchyň. Jak na to?

Vybavujeme panelákovou kuchyň. Jak na to?
02.04.2015 13:42

Věděli jste, že třetina Čechů rekonstruovala v posledních letech svoje bydlení a velká část se na rekonstrukci chystá? Razantní změnou procházejí zejména panelákové byty a jejich nechvalně proslulé umakartové jádro. Díky dobrému návrhu a šikovným rukám může i v paneláku vzniknout luxusní byt, který vám poskytne skutečný komfort.

Investujeme raději do rekonstrukce než do nových bytů, o které zájem klesá. Rekonstrukce nás totiž vyjde levněji. Právě kuchyně jsou nejčastěji rekonstruovanou částí bytu, a to jak v bytech, tak rodinných domech. Hned za nimi následují koupelny. Zejména typická umakartová jádra nám již nevyhovují z hygienického ani estetického hlediska.

Problémy panelákových kuchyní

Pěknou kuchyň můžete mít i v garsonce.

Nejvíce vrásek nám způsobuje velikost panelákové kuchyně, která je pro většinu rodin nedostačující. Často je to způsobeno nevhodně navrženými dispozicemi, členěním interiéru i špatnou kuchyňskou linkou, která neumí využít daný prostor na maximum. Majitelům se samozřejmě nelíbí ani design kuchyňských linek, který je nejen nemoderní, ale také nepraktický. Linka poskytuje málo úložného prostoru, který je v panelákovém bytě tak podstatný. O jídelně nemůže být ani řeč.

Kuchyň je centrem každého domova - bytu i rodinného domu. Kuchyň jako prostor se vyvíjí zároveň s našimi potřebami. Proto dáváme přednost otevřeným světlejším prostorům před těmi uzavřenými. Chceme být v kontaktu s rodinou a hosty, i když pro ně připravujeme kávu a občerstvení.

I v malém panelákovém bytě může být pěkná kuchyň.

A co jídelna? Můžete si ji v paneláku dovolit?

V typických panelákových bytech se na jídelnu příliš nemyslelo, a tak je téměř nemožné vytvořit ji bez větších dispozičních změn. Jídelna je přitom velmi důležitou součástí bytu, ve které se mnohdy schází celá rodina. S jídelnou jako samostatnou místností se většinou nesetkáváme a není ani tolik praktická. Lepší je, když je přechodem mezi kuchyní a obývacím pokojem.

Základem každé jídelny je samozřejmě kuchyňský jídelní set, jehož velikost přizpůsobte prostorovým možnostem. Pamatujte, že by kolem stolu mělo být vždy dostatek místa, aby se hostům pohodlně vstávalo. Skvělým funkčním, ale i designovým doplňkem jsou židle do kuchyně. Pokud zvolíte tradiční materiál dřevo, určitě nešlápnete vedle. Je nadčasové a při zvolení vhodného dekoru se hodí do každého interiéru. V současnosti jsou velmi moderní také židle s ližinami (spojené nohy).

 Jídelna je srdcem domova.

Hodnocení: +28 Hodnotilo uživatelů: 32 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Vybavujeme panelákovou kuchyň. Jak na to?