Výběr a montáž věšáku v panelovém bytě

Výběr a montáž věšáku v panelovém bytě
02.08.2013 07:10

Když vejdete do domu nebo bytu, co vidíte jako první? Ve většině případů se ocitnete v předsíni, která slouží k přezouvání a odkládání svršků. Je proto důležité, aby si domácí i hosté měli kam odložit. Pořiďte si spolehlivý věšák a botník, které tomuto účelu perfektně poslouží a zabrání nepořádku v předsíni.

Jaký vybrat věšák?

Věšák na zeď z eshopu DivantiVěšák vybírejte vždy podle počtu členů v domácnosti. Pokud bydlíte v bytě sami dva, bude vám stačit krátký věšák na zeď. Pro větší rodinu je praktičtější rovnou celá nástěnná sestava. Je velmi praktická - má nejen háčky na zavěšení kabátů, ale také poličku na odkládání doplňků a zrcadlo, které využijete vždy, když budete odcházet z domu.

Montáž věšáku v paneláku

Někomu by se mohla zdát montáž věšáku jednoduchá - vyvrtám díru do zdi a je to. Nic ale není tak jednoduché, jak se zdá a už vůbec ne, když vrtáte do panelové stěny. A proto jsme si pro vás připravili podrobný návod, jak připevnit věšák v předsíni.

  1. Přesně si rozvrhněte, kam věšák umístíte. Vždy musíte zohlednit typ věšáku a jeho otvory na šrouby. Podle nich si potom zakreslete přesně místa, kde budete vrtat. Více než kdy jindy platí pravidlo "dvakrát měř a jednou řeš". Jestliže nechcete dodatečně sádrovat díry ve zdi, doporučujeme vzít si k ruce vodováhu a metr.
  2. Nezapomínejte ani na výšku věšáku. Ideální je, aby byly háčky zhruba ve výšce 180 cm. Když si v zimě pověsíte delší kabát, měl by být dostatečně na zemí. Vyhnete se tak jeho ušpinění. Navíc pod věšákem zbývá prostor k umístění botníku.
  3. Máte vyměřeno? Pokud doma nemáte vrtačku, půjčte si jí z půjčovny asi na 2 hodiny. Tento čas vám bude stačit i s cestou k půjčovně. Nezapomeňte ani na vhodné vrtáky. Ideální jsou vrtáky do panelu. Kupte si šrouby a hmoždinky, díky kterým se šroub ve zdi upevní a budete mít větší jistotu, že se věšák na zdi udrží i pod náporem oblečení.
  4. Jdeme vrtat. Šrouby by měly mít shodný průměr s otvory ve věšáku, neměly by být větší, aby nenarušily povrchovou úpravu dřeva. Vrtákem do panelu vyvrtáme díru a vložíme do ní hmoždinku. Pak připevníme samotný věšák. Pokud je velký, bude nejspíš i těžký. Proto je dobré, když vám věšák přidržuje druhá osoba.

    Než začnete vrtat, připravte si potřebné nářadí

A máte hotovo. Teď zbývá už jen botník. Přečtěte si náš další článek a dozvíte se, jak si zpříjemnit bydlení v panelovém domě. Zasklení lodžie nebo rekonstrukce bytového jádra změní váš byt k nepoznání!

Hodnocení: +34 Hodnotilo uživatelů: 98 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Výběr a montáž věšáku v panelovém bytě