Vyberte si plot na celý život

Vyberte si plot na celý život
05.11.2012 13:19

Účinný a léty ověřený způsob jak v první vlně chránit svůj majetek a jak zabránit neoprávněným osobám ve vstupu na pozemek, představuje plot. Jedná se o výrazný viditelný bezpečnostní prvek zadržující nepovolané osoby na hranici vašeho pozemku. Ale co dělat ve chvíli, kdy nechcete mít stejný plot jako váš soused? Pojďme se blíže podívat na dnešní možnosti a druhy pletiva.

Pokud se domníváte, že existuje pouze jeden výrobce stejně jako druh plotu a všechny ploty musí vypadat stejně, musíme vás vyvést z omylu. Samozřejmě můžete splynout s okolím a pořídit si stejný obyčejný plot jako má soused, v tom vám nikdo bránit nebude, ostatně ani v případě, kdy chcete vystoupit z davu. Dnes se meze fantazii nekladou a vybrat si můžete poplastovaná pletiva různých barev, kovové ploty v mnoha designových provedeních nebo zvolit tradiční plot ze dřeva.

Plot může být sestavený také z plotových panelů

Proč si pořídit plot

  • zajistíte si ochranu majetku
  • zvednete vzhled vašeho domu
  • nabídne vám dlouhou životnost s minimálními nároky na údržbu

Oblíbeným hitem se v poslední době stává čtyřhranné pletivo, které perfektně splyne s okolním prostředím. Navíc je jeho instalace pohodlná a výraznou překážkou není ani kopcovitý terén. Jedná se o cenově velmi dostupné řešení pro oplocení zahrad, sportovišť a dalších pozemků s minimálními nároky na údržbu a dlouhou životností.

Barvu plotu můžete dokonale sladit s okolím

Nepodceňujte výběr nového oplocení

Výrobců plotů existuje na trhu značné množství, o to více jejich dodavatelů a prodejců. Ovšem ne všichni vám nabídnou stejný sortiment, služby s přidanou hodnotou a ze všeho nejvíce je proměnlivá jejich kvalita. Proto vybírejte ploty rozumem, nikoli cenou. Protože plot by vám měl vydržet nejméně několik desetiletí, když si nepatrně připlatíte za kvalitu, vrátí se vám pár zlaťáků navíc na jeho údržbě.

Ušetřete DPH při nákupu nového plotu

Pokud se rozhodnete pro stavbu plotu, nezapomínejte, že při jeho pořízení můžete ušetřit a nakoupit pouze se 14% daní z přidané hodnoty. Podmínky jsou jednoduché, stačí čestně prohlásit dle zákona č. 235/2004 Sb. § 48, že provádíte stavební či montážní práce na stavbě určené pro bydlení.

Bezpečnostní agentury se zajistí komplexní ochranu vašeho majetku

Bezpečnost nadevše

Plot by měl být rozhodně základem při ochraně majetku a rodiny. Pro zvýšení zabezpečení je dnes možné si najmout také bezpečnostní agentury, které zajistí nepřetržitý dohled na váš majetek. Profesionálové jsou připraveni také na kompletní realizaci zabezpečení celého objektu.

Součástí komplexního zabezpečení systému, které vám zajistí klidný spánek, by rozhodně neměly chybět dveřní alarmy a magnetické kontakty pro detekci otevření dveří a oken. Vhodné je doplnit systém také o prvky požární ochrany, které jsou preventivní ochranou pro případ nenadálé události.

GSM komunikátor oceníte nejen pro neustálý dohled nad systémem, ale vhod přijde také pro otevírání automatických plotových bran pomocí mobilního telefonu. Pokud si chcete posvítit na zloděje, nezapomínejte na kamerové systémy a skryté fotopasti.

Autor: Martin Buchta

Máte zkušenosti se stavbou plotu? Podělte se s ostatními v diskuzi.

Hodnocení: +48 Hodnotilo uživatelů: 60 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Vyberte si plot na celý život