Vyberte si pro prodej nebo pronájem své nemovitosti opravdového profesionála

Vyberte si pro prodej nebo pronájem své nemovitosti opravdového profesionála
22.07.2016 13:51

Při prodeji svého domu, bytu či pozemku mnoho majitelů váhá, zda se do celého procesu vrhnout sami, nebo zda prodej přenechat realitní kanceláři.

Pokud jste někdy nějakou nemovitost prodávali či kupovali, jistě i ve vás vrtal červík pochybnosti, zda je realitní makléř poctivý, zda k prodeji bude přistupovat profesionálně a zda z celého toho procesu přes zprostředkovatele nekouká nějaký malér, který by vám otrávil život.

Prodejte svou nemovitost bez starostí a rychle

Realitní profesionálové společnosti 100 reality s.r.o. se prodejem, pronájmem a dalšími doprovodnými službami zabývají více než 10 let. Proto vám s klidným svědomím přinášíme rady, co by vám realitní kancelář měla poskytnout, jak vypadá solidní makléř a také nějaké ty argumenty, proč svěřit prodej své nemovitosti profesionálovi. Je pak jen na vás, zda zkusíte štěstí v prodeji sami, nebo vsadíte na zkušenosti ostřílených realitních makléřů.

Stovky klientů již prodali nebo pronajali svůj byt, dům či pozemek ve spolupráci s realitní kanceláří 100 reality.cz. Nabídněte nám svou nemovitost, o vše se postaráme.

Schopného makléře poznáte ihned

Každý vám nejspíš poradí, jak si vybrat realitní kancelář. Ale jak poznat, jestli je její makléř schopný? Když se seznamuje s vaší nemovitostí, neměl by ji pouze zběžně prohlédnout. Seznámit se musí i s podrobnými technickými parametry a měl by se poptat, jací sousedé jsou v okolí, jaká je v místě doprava i ostatní občanská vybavenost (například obchody, školy, zdravotní střediska). Samozřejmostí by mělo být nevtíravé a hlavně příjemné vystupování.

Spolehlivý právní servis – samozřejmost, na které trvejte

Spolupráce se solidní realitní kanceláří s sebou nese velkou výhodu v podobě kvalitního právního servisu v ceně realitních služeb. Přípravě smluv by se měl věnovat odborník, který dané problematice rozumí a aktivně si osvěžuje problematiku podle nejnovějších zákonných ustanovení. Makléř by vám také měl předat kontakt na advokáta, se kterým můžete konzultovat své představy o průběhu obchodu.

Důležitou součást by měla tvořit úschova kupní ceny. Běžně kupující ve chvíli podpisu smlouvy skládá kupní cenu do úschovy a prodávající ji obdrží po zavkladování práva do katastru nemovitostí. Pro úschovu peněz může kupující zvolit se tří možností:

  1. Uschovat peníze na depozitní účet realitní kanceláře
  2. Uschovat vklad u advokáta
  3. Uschovat peníze u notáře

Sami si určíte, komu prodej svěříte

Další z výhod, kterou vám prodej či pronájem přes realitní kancelář je to, že si sami můžete určit, zda konkrétní realitní kancelář bude jediná, kdo vaši nemovitost bude nabízet. Skrz exkluzivní smlouvu získáte většinou u realitní kanceláře určité výhody a zároveň bude jediná, kdo vaši nemovitost může prodávat či pronajímat.

Pokud se rozhodnete nabízet přes více kanceláří najednou, dostane se nejspíš k více zájemcům. Může však vzniknout jakýsi konkurenční boj v prodeji. Ceny vaší nemovitosti se posléze mohou lišit, když si realitní kanceláře ukrajují z ceny, můžete se setkat s nátlakem několika nesolidních makléřů a musíte jednat s více lidmi najednou.

A jak si vybrat tu pravou?

Realitní kancelář vám musí být v první řadě sympatická. Přesvědčte se, že v ní pracují lidé, kteří rozumějí dění na realitním trhu a jednají s vámi solidně. Smlouvy by měly být napsané srozumitelně a zároveň odborně, nejlépe realitním advokátem. Velkou výhodou při prodeji či pronájmu prostřednictvím realitní kanceláře je to, že máte vlastně vše bez práce. Pokud například svěříte makléři klíče, nemusíte se setkat s potenciálními zájemci. Makléř vám představí pouze opravdové zájemce nebo finálního kupce. Smlouvu uzavírejte vždy na přiměřenou dobu, abyste si byli jisti, že pokud vám spolupráce nebude vyhovovat, máte možnost přejít k jiné kanceláři nebo prodej zrušit.

Správný makléř by pro vás měl být solidním průvodcem celým prodejem, který vám ve všem poradí a nenechá vás tápat v legislativě. Právě takové makléře naleznete u nás. Pokud se pro naše služby rozhodnete, budeme se snažit splnit všechna vaše očekávání.

Hodnocení: +26 Hodnotilo uživatelů: 44 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Vyberte si pro prodej nebo pronájem své nemovitosti opravdového profesionála