Vybíráme novou kuchyň: 5 rad, díky kterým budete mít jasno

Vybíráme novou kuchyň: 5 rad, díky kterým budete mít jasno
04.09.2013 18:00

Je pro vás výběr nové kuchyně noční můra? Nemusí být! Víte, kolik žen by chtělo být na vašem místě? Návštěvy kuchyňských studií a pročítání stránek na internetu o nejnovějších trendech si užívejte. Máme pro vás totiž několik rad, které vám výběr kuchyňské linky usnadní.

Rada 1: Při volbě výrobce dejte na reference

Má vaše kamarádka nebo tchýně novou kuchyň? Poptejte se jich, kde si ji pořídili a jak jsou s průběhem zakázky spokojeni. Reference od reálných lidí, kterým nejde o propagaci konkrétního kuchyňského studia, jsou nejhodnotnější. V případě, že nikoho takového neznáte, vydejte se do studia sami a ptejte se prodejce, zda vám může poskytnout ukázky kuchyní. Vždy je lepší, když si kuchyň můžete ohmatat.

Moderní kuchyň na míru

Rada 2: Materiál určí životnost celé kuchyně

Na materiálu záleží nejvíce. Samozřejmě se jeho volba odvíjí od ceny. Za dřevotřísku zaplatíte podstatně méně než za kvalitní masivní dřevo. V tomto případě musíte myslet trochu do budoucna. Pokud chcete kuchyni do paneláku, odkud se za pár let budete stěhovat, stačí vám levnější varianta. Jestliže byste chtěli kuchyň, která vám vydrží desítky let, volte jedině masiv. Střední cestou (v tomto případě ale ne zlatou) jsou kuchyně z dýhy. Korpus neboli tělo kuchyně, je většinou dřevotřískový či lepený a povrch tvoří dýha, tedy tenká vrstvička pravého dřeva.

Ať už zvolíte jakoukoliv kuchyňskou linku, její vzhled doplníte skvěle pomocí obkladů. A s jejich výběrem vám také pomůžeme. Co takhle přírodní kámen? Přírodní kamenné obklady působí v interiéru harmonicky a klidně.

Rada 3: Pracovní deska ovlivní kvalitu vaření

Nemyslíme si, že pokud jste vítečná kuchařka, špatně zvolená pracovní deska promění váš kuchařský um k nepoznání. Vaření pro vás ale bude obtížnější, zdlouhavější a budete po něm i déle uklízet. Můžete si vybrat pracovní desky laminátové, z umělého kamene nebo z přírodního kamene, ze skla či z mramoru. Pokud členové vaší domácnosti nepoužívají při krájení prkénka, doporučujeme pořídit si tvrdou desku z přírodního kamene, která je odolná vůči zakrajování. Také je dobré, pokud je deska celistvá. Čím méně spojů má, tím méně se na ní usazuje nečistot.

I kuchyně v paneláku může být originální! Moderní kuchyni na míru můžete mít i vy

Rada 4: Nepodceňujte kování!

Stačí si uvědomit, kolikrát denně otevřete skříňku nebo zásuvku v kuchyňské lince a dojde vám, že na kování opravdu záleží. Spolehlivé kuchyňské studio by vám vždy mělo doporučit, jaké kování je pro vaši kuchyni nejvhodnější. Rozhodujícím faktorem ve výběru může být záruka.

Rada 5: Díky návrhu získáte reálnou představu

Při návštěvě kuchyňského studia byste si měli nechat vypracovat 3D návrh vaší budoucí kuchyně. Zjistíte, zda vám její dispozice, barva a uspořádání budou vyhovovat. Nejlepší variantou je nechat si vytvořit kuchyň na míruBude přesně ctít vaše požadavky a představy. Díky chytrému uspořádání kuchyňských spotřebičů, skříněk, zásuvek a nádobí můžete v kuchyni strávit o polovinu méně času!


Nechali jste si vyrobit kuchyni na míru? Doporučte našim čtenářům spolehlivé kuchyňské studio!

Hodnocení: +26 Hodnotilo uživatelů: 86 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Vybíráme novou kuchyň: 5 rad, díky kterým budete mít jasno