Vybíráme vchodové dveře do domu. Zvolíte osvědčenou klasiku, nebo žhavou novinku?

Vybíráme vchodové dveře do domu. Zvolíte osvědčenou klasiku, nebo žhavou novinku?
06.08.2013 13:28

Vchodové dveře. Každý den je nespočetněkrát odemykáme, zamykáme, zavíráme a zase otevíráme. Prochází jimi všechny naše návštěvy, sledují je kolemjdoucí. S drobnou nadsázkou můžeme říci, že vstupní dveře jsou vlastně jakousi estetickou vizitkou našeho domu. A nejen to, jsou i velmi důležitým bezpečnostním prvkem. Vybrat vstupní dveře není jen tak – na trhu se setkáme s mnoha typy, materiály i tvary. V dnešním článku vám poradíme, jak vybrat kvalitní dveře za rozumnou cenu.

Dřevěné dveře, osvědčený zlatý střed

Dřevo, to je osvědčená klasika. Při výběru dveří vás proto napadne nejspíš jako první - a není divu. Vchodové dveře do domu vyrobené z přírodních materiálů vypadají skvěle, jsou bytelné a navíc dobře izolují. Zvážíme-li poměr cena/výkon, dřevěné dveře můžeme zařadit na pomyslnou střední příčku. Oproti hliníkovým jsou o poznání levnější, oproti plastovým naopak téměř o polovinu dražší. Suma sumárum, dřevo se na první pohled jeví jako nejlepší volba. Pokud ale vyžadujete co nejvíc muziky za co nejmíň peněz, máme pro vás ještě jednu variantu.

Dřevěné vchodové dveře do domu

Vchodové dveře z borovice pořídíte již od 25 000 Kč, z exotické dřeviny meranti od 27 000 Kč a z dubu od 31 000 Kč. Ceny se odvíjí nejen od druhu dřeva, ale i jeho tloušťky.

Plastové dveře, žhavý kandidát na vítěze

Když se řekne „ plastové dveře“, pravděpodobně si nepředstavíme nic převratného, natož kvalitního. Opak je ale pravdou. Plastové vstupní dveře do bytu se speciální sklolaminátovou výplní jsou nejlepší volbou v poměru cena/kvalita. Pořídíte je téměř o polovinu levněji, než dveře ze dřeva, a přesto vám nabídnou tytéž užitné vlastnosti. Výplň se do plastových dveří nevsazuje, nýbrž se na ně rovnou lepí. Díky tomu jsou vstupní dveře velmi pevné, odolné a hlavně tvarově stálé. Výplň může být vyrobena buď z již zmiňovaného sklolaminátu, nebo o něco levnějšího ABS plastu.

Vstupní dveře do bytu Vchodové dveře do domu ze dřeva Vstupní dveře do bytu ze dřeva Tmavé vchodové dveře ze dřeva
  • ABS se vyznačuje nízkou cenou a snadnou údržbou, je ale méně stabilní a hrozí u něj riziko poškození při použití barevných dekorů.
  • Vchodové dveře ze sklolaminátu jsou elegantní, od dřevěných dveří je téměř nerozeznáte! Stačí, když zvolíte vhodnou povrchovou úpravu v dekoru dřeva.

Design můžete doladit prosklením z izolačního trojskla. Uvidíte, že vaše nové vstupní dveře budou vypadat skvěle!



Pro jaké vstupní dveře byste se rozhodli Vy? Svůj názor nám napište do diskuze pod článkem.

Hodnocení: +28 Hodnotilo uživatelů: 52 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Vybíráme vchodové dveře do domu. Zvolíte osvědčenou klasiku, nebo žhavou novinku?