Výhradní zastoupení (exkluzivní smlouva)

Výhradní zastoupení (exkluzivní smlouva)
Autor : Jiří Froněk, realitní kancelář Diamond City
16.04.2010 15:07

Realitní kanceláře klientům poskytují ty nejlepší služby a ten nejlepší servis.  Proto Vám nabízí výhradní zastoupení, které Vám garantuje, že realizace prodeje proběhne přesně podle Vašich plánů a představ

Výhradní smlouva (exkluzivita) Vám zároveň zaručuje ochranu zprostředkovatele, kupujícího, ale i prodávajícího, protože nemůže dojít k tomu, že je nemovitost nabízena za podmínek, které prodávající nestanovil.

Prodávejte svoji nemovitost s jistotou a požádejte naši realitní kancelář o právní servis. Díky němuž si můžete být jisti, že prodej nemovitosti proběhne hladce.


Areality Vysočina s.r.o.

Výhody pro prodávajícího

  • Žádná RK se plnohodnotně nevěnuje zakázce, jejíž realizaci nemůže mít 100 % pod kontrolou. Projevuje se to zejména na snížených nákladech na inzerci nemovitosti. Výhradní zastoupení Vám zaručuje, že se realitní kancelář bude Vašemu prodeji věnovat na 100%.
  • Sepsáním exkluzivní smlouvy předejdete tomu, že se Vaše nemovitost bude objevovat na stejných inzertních místech s často odlišnými údaji a především za zcela odlišnou cenu. Zájemce o koupi taková nemovitost samozřejmě odrazuje.
  • Při sepsání exkluzivní smlouvy není realizace prodeje neosobní  a uspěchaná.

Výhody pro kupujícího

  • Kupující je doprovázen na prohlídku nemovitosti, která je dostatečně smluvně podložena.
  • Kupující má možnost srovnání nemovitosti na trhu a neplatí proto vyšší cenu.
  • Při sepsání exkluzivní smlouvy není realizace prodeje neosobní  a uspěchaná.

Exklusivní smlouva vymezuje jasná pravidla, práva a povinnosti obou smluvních stran a je oboustranně vyvážená. Spokojenost klientů je pro realitní kanceláře na prvním místěProto jim důvěřujte stále více lidí.

Hodnocení: -14 Hodnotilo uživatelů: 132 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

  • Logo Realitní kanceláře Real HomeReal Home 07.02.2012 15:58:50

    Nemyslím si, že exklusivita 100% zaručuje klientovi 100% péči, pokud má makléř klienta v kapse ( právě díky podepsané exklusivní smlouvě ) většinou ho nic nepopohání k tomu, aby se snažil aktivně nemovitost prodat, ba naopak, vždyť mu přeci neuteče :-). Čím větší konkurenční boj, tím vyšší aktivita makléře. Vím o čem mluvím sama pracuji v realitní kanceláři. Spíše se orientuji na to aby byl klient spokojen po všech stránkách, k tomu exklusivní smlouvu nepotřebuji.

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 6 Hodnotilo uživatelů: 8 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
  • Logo Realitní kanceláře Karel Michálek 21.07.2010 21:46:52

    Má exkluzivní smlouva také finanční benefit pro prodávajícího?

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 6 Hodnotilo uživatelů: 8 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
    • Logo Realitní kanceláře Jiří Remeš 15.09.2010 23:04:18

      Dobrý den pane Michálek. Odpověď pro Vás je jednoduchá = ANO!! Ten benefit pro prodávajícího je ten, že prodá nemovitost za nejvyšší možnou dosažitelnou cenu. Ten rozdíl při prodeji přes několik realitek \"bez smlouvy\" a jednou s exklusivkou je 50 000 - 100 000 při prodeji kolem jednoho milionu, obecně 5-15% z prodejní ceny. A TO JE BENEFIT, KTERÝ STOJÍ ZA TO!!!! Aspoň si to myslím. Najděte si nějaký RD (dům se lépe identifikuje) prodávaný u několika RK a uvidíte co se děje: cena se bude pohybovat s výše uvedeným (někdy i více) rozsahem. Můžu vás ujistit, že kupující si dobře prohlídne na internetu ceny a ikdyž nepůjde rovnou za tou nejlevnější nabídkou, tak rozhodně touto cenou bude argumentovat při dojednávání ceny!!! A uspěje!!! SLEVA 200 000,- Kč :-((( A JSTE BEZ BENEFITU!!! Držím palce při prodeji a rozhodně doporučuji exk. smlouvu a taky dát na rady vybraného makléře (vyberte si makléře kterému prodej svěříte, je to důležitější jak výběr realitní kanceláře). S pozdravem Jiří Remeš 728 915 925

      nahlásit | Hodnocení: 1 Hodnotilo uživatelů: 3 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
ZpětÚvodní strana » Články » Výhradní zastoupení (exkluzivní smlouva)