Vykročte no nového roku 2014 se spolehlivou úklidovou firmou

Vykročte no nového roku 2014 se spolehlivou úklidovou firmou
20.12.2013 09:20

Čisté pracovní prostředí je velmi důležité nejen pro zaměstnance, ale také vás reprezentuje. Představte si, že si přivedete klienta a na stole budete mít kolečka od hrnků, na koberci šlápoty a přes okno ani nebude pořádně vidět! To není dobrá vizitka. Pokud už spolupracujte s úklidovou firmou a výsledek je přesto takovýto, něco bude zřejmě špatně. Dejte si i vy předsevzetí do nového roku a najděte si spolehlivou úklidovou firmu. Vyplatí se vám to!

Potřebujete zajistit profesionální úklid vaší firmy? Potom je velmi důležité vybrat spolehlivou úklidovou firmu, která vám může uklidit doslova od sklepa až po půdu. Pravidelně i jednorázově. To už bude na vás. Poradíme vám, jak takovou spolehlivou firmu poznat.

Jak nastartovat svůj byznys? Jarním firemním úklidem

Doma jsme zvyklí na velký jarní úklid, proč by se měl tedy vyhnout právě firmě? Při jarním firemním úklidu by agentura měla začít s mytím oken, která jsou po zimě obzvlášť špinavá, a s vymetáním všech pavučin. Také by se nemělo zapomínat na odprašnění a vyčištění míst, kterými se běžně uklízečka nezabývá - tedy utřením prachu na vysokých skříních, obrazech, garnýžích, topení a dalších hůře dostupných místech. 

Firemní úklid - najdete svou spolehlivou úklidovou agenturu?

Máte ve firmě koberce? Potom se o ně starejte!

Ve většině kanceláří a jednacích místnostech jsou koberce. Ty jsou v zimě opravdu namáhány - musí odolávat solím, které zaměstnanci přinesou z chodníků, sněhu a někdy i bahnu. Při jarním firemním úklidu by se mělo provést hloubkové čištění koberců. K tomu je zapotřebí profesionální vysavač nebo průmyslový vysavač, který si poradí i se zašlapanou špínou. Firma tak ušetří spoustu nákladů, které by jinak vložila do nových koberců.

Po profesionální úklidové firmě požadujte také vyčištění čalouněného nábytku speciální úklidovou technikou. Některé firmy nabízejí dokonce i na údržbu dřevěného a dýhovaného nábytku.

Údržba podlah a žaluzií je velmi důležitá

Pokud v kancelářích nemáte koberce, ale například dřevěné podlahy, nemělo by se zapomínat na jejich údržbu, která spočívá v impregnaci podlahové krytiny. Problém také často nastává se žaluziemi. Klasické hliníkové, horizontální, by měla uklízečka čistit průběžně. Vertikální látkové žaluzie by měly být poctivě vyčištěny minimálně 1x za tři roky.

Shrnutí: Jak poznat profesionální úklidovou firmu?

  • Ověřte si reference firmy. Ještě lepší je, když má daná firma na svých webových stránkách např. oskenované dopisy od svých zákazníků.
  • Firma, která je v České asociaci úklidu a čištění se řídí etickým kodexem celé asociace.
  • Firma musí komunikovat, poradit vám vhodné postupy úklidu, používat speciální úklidovou techniku a mít spolehlivé, ochotné a školené zaměstnance.

Jak řešíte firemní úklid? Doporučte našim čtenářům spolehlivou úklidovou firmu!

Hodnocení: +26 Hodnotilo uživatelů: 46 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Vykročte no nového roku 2014 se spolehlivou úklidovou firmou