Vymazlete si svůj obývací pokoj!

Vymazlete si svůj obývací pokoj!
26.07.2013 14:27

Stejně jako oblečení, i obývací pokoje podléhají módním trendům. Nemusíte se jim podřizovat, stačí se inspirovat. Moderní obývací pokoj se vykazuje tím, že je jednoduchý, má perfektně sloužit své rodině a přitom má dobře vypadat. Při jeho zařizování vybírejte takové materiály, které nevyžadují mnoho údržby.

Bezalergenní prostředí ocení nejen děti

Výběr materiálů souvisí i se zdravým prostředím, které je nutné pro spokojený chod rodiny. Doba koberců v celých místnostech je pryč, staly se domovem milionů roztočů a zdrojem alergických reakcí. Teď frčí vinyl, dřevo či dlažba, které jsou jednoduché na úklid a textiliekteré lze prát (zejména materiály sedaček a koberečky).

Obývací stěny v novém kabátě

Zapomeňte na giganty, zabírající polovinu obývajícího pokoje. Moderní obývací stěny si můžete nechat vyrobit na míru, přesně do vašeho prostoru. Každé spolehlivé nábytkové studio vám vytvoří 3D návrh, díky kterému si dokážete dokonale představit svůj budoucí obývák.

Moderní obývací stěna by měla být jednoduchá a hlavně vzdušná. Ideální je, když prostor obýváku opticky zvětšuje. Zároveň by měla sloužit jako úložiště na nutné věci a ladit ke zbytku interiéru (to je důležité zejména když máte spojenou kuchyni a obývací pokoj).

Moderní obývací stěna Dion Obývací stěna může být i moderní

Čím více světla, tím lépe

Sluneční světlo v nás probuzuje pozitivní pocity a energii, proto bychom ho měli co nejvíce pouštět do našeho interiéru. To platí hlavně o obývacím pokoji. Velmi moderní jsou velké balkonové dveře posuvné či klasické otevírací do stran. Balkonové dveře mají v interiéru hned několik funkcí. Prosvětlují prostor, opticky zvětšují místnost a slouží jako vstup na terasu nebo do zahrady.

Při výběru balkonových dveří doporučujeme dbát na jejich kvalitu. Prosklená plocha je docela velká, a tak se soustřeďte na izolační skla. Musí mít minimální hodnotu UW, tedy součinitel prostupnosti tepla. Jedině tak zajistíte, aby vám jím v zimě neutíkalo drahocenné teplo. Rámy jsou dnes nejčastěji dřevěné nebo plastové, dražší variantou je potom hliníkový rám.

Balkonové dveře jsou v obýváku IN

Myslete i na doplňky

Obývací stěna a sedací souprava sice tvoří ústřední část obýváku, ale dotváří ho doplňky. Slaďte vše k dokonalosti! Koberečky a drobnosti by k sobě měly barevně ladit. Zázraky dokážou i vhodně zvolené barvy na stěnách. Doporučujeme vyzkoušet kontrastní barvy, moderní jsou světlé barvy, které dodají interiérům svižnost a prostorově je zvětší.


Máte zkušenosti s obývací stěnou na míru? Napište nám svůj názor.

Hodnocení: +30 Hodnotilo uživatelů: 70 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Vymazlete si svůj obývací pokoj!