Vyplatí se vám prodej domu nebo bytu bez realitky?

Vyplatí se vám prodej domu nebo bytu bez realitky?
29.08.2016 11:45

Prodáváte svůj dům, ale váháte, zda obchod svěřit realitní kanceláři, nebo se do celého procesu vrhnout sami? Možná ani nevíte, co do služeb takové realitky patří. Proto jsme pro vás připravili článek, ve kterém vás informujeme, co pro vás solidní realitní makléř udělá.

Proč se vlastně lidé při prodeji nemovitosti vyhýbají službám realitních kanceláří? Vždyť například právnické záležitosti je také lepší řešit s odborníkem. Lidé se však přesto služeb realitních makléřů obávají. Bojí se ztráty peněz, potíží při prodeji nebo neseriózních realitek celkově. Co možná ale nevědí, je to, že opravdu spolehlivý makléř pro ně bude pouze přínosem. Bude pro ně průvodcem celým obchodem a vyřeší právní záležitosti, kterým by jinak ani nemuseli rozumět.

Dovednosti realitních makléřů

Jistě si říkáte, že prodat dům umí každý moula. Opak je ale pravdou. Realitní makléři se vyznají v současném trhu s nemovitostmi, mají v malíku realitní právo a jsou i tak trochu psychologem, který dokáže vycítit šanci a zájemce popostrčit správným směrem, tedy ke koupi. Ze zájemců k vám domů přivedou ty, ve kterých vidí potenciální kupce vašeho domu či bytu.

Prodáváte svou nemovitost? Nabídněte ji spolehlivé realitní kanceláři, která se o vše postará.

Nabídka je základ

I když si možná říkáte, že vaše umění fotit není nejhorší, možná byste se divili, jak by fotografie vašeho bytu vypadaly ve srovnání s těmi od realitní kanceláře. Takzvaný homestaging, který nabízí čím dál více realitních kanceláří, je profesionální příprava interiéru pro prodej a její prezentace na realitním trhu. Designér si prohlédne nemovitost a navrhne zlepšení, které zvýrazní kladné stránky interiéru. Výsledkem je prezentace optimálně upravené, nasvícené a následně vyfocené nemovitosti. Jde o zvýšení šance na prodej vaší nemovitosti.

Další velkou výhodou, kterou má realitní kancelář oproti jednotlivci, je přístup k inzerci. Zatímco vás by vyšla draho, makléř umístí nabídku, která se generuje na největší realitní servery. Zde se pravidelně obnovuje, a pak už jen ozývají zájemci. Realitní kanceláře často disponují databází poptávajících zájemců, kterým vaši nemovitost nabídnou. Následují prohlídky, se kterými nemusíte mít žádné starosti. Nemusíte je organizovat, a pokud v prodávaném domě nebo bytě nebydlíte, nemusíte se jich ani účastnit, stačí dát makléři klíče.

Vyplatí se prodej domů bez realitky?

A další výhody? Od podmínek prodeje, až po právní převod

Převod nemovitosti a právní podmínky jsou pro makléře denním chlebem, ale pro běžného člověka spíše španělskou vesnicí. Nechte se vést svým makléřem, který zajistí jednání s vážnými zájemci a dohodne podmínky prodeje, napíše smlouvy a sepíše smluvní dokumentaci nebo vyjedná spolehlivou úschovu kupní ceny. Nečekají vás ani starosti s úřady ohledně znaleckých posudků, daňových přiznání a podobně.

Dobrá realitní kancelář s vámi bude až do konce

Realitní makléř vám bude po boku od nafocení a inzerce vaší nemovitosti až po finální předání. Dohlédne, zda jsou všechny dohody v kupní smlouvě dodrženy a následně s vámi sepíše předávací protokol.

Hodnocení: +20 Hodnotilo uživatelů: 32 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Vyplatí se vám prodej domu nebo bytu bez realitky?