Vytápění dřevěnými briketami má své výhody

Vytápění dřevěnými briketami má své výhody
30.09.2015 08:07

Máte špatné zkušenosti s vytápěním briketami? Pak jste zřejmě vsadili na špatného výrobce. My vám doporučujeme největšího evropského dodavatele dřevěných briket, českou firmu BIOMAC. Díky těmto certifikovaným briketám už nebudete chtít topit ničím jiným.

Jak si představujete komfortní, a přitom úsporné vytápění? Moderní topné systémy nám mají určitě co nabídnout, jako sekundární zdroj tepla ale stále doporučujeme krbová kamna nebo krbovou vložku. Jdou ideální na přitápění v začátcích topné sezóny, při správném dimenzování vám zvládnou vytopit klidně celý dům. Pokud tedy chcete bydlet úsporně, neměly by vám krbová kamna nebo vložka chybět.

Bohužel je ale stále obtížnější shánět kvalitní dřevo, sekat ho, skládat, nosit ke kamnům a potom uklízet nepořádek, které dřevo nadělá. Mnohem komfortnější je proto vytápění briketami.

Vyberte si kvalitní české brikety BIOMAC

Dřevěné brikety nebo dřevo?Kvalitu briket určuje tlak, pod kterými jsou lisovány. BIOMAC vyrábí brikety z čistých suchých pilin a hoblin z dřevařské prvovýroby. Využívá techniku lisování pod maximálním tlakem 1 800 atmosfér bez použití jakýchkoliv lepidel, chemických a jiných příměsí. Díky tomuto postupu vydrží briketa hořet 3× déle než smrkové dřevo. Noční brikety žhnou dokonce až 8 hodin. Mimo jiné jsou také ekologické, protože při jejich hoření nevzniká kyselina sírová, ale pouze oxid uhličitý. Popel z briket využijete na zahrádce jako hnojivo, protože obsahuje spoustu prospěšných minerálů.

Výhody briket BIOMAC:

  • Garantovaná výhřevnost 17-17,2 MJ/kg (dle druhu dřeviny).
  • 3× delší výhřevnost oproti smrkovému dřevu.
  • Jsou balené po 10 kg do PE folie. Snadno se skladují.
  • Minimální vznik zbytkového popela 0,8-0,37 %.
  • Uvolňují teplo pomaleji, ztopíte proto méně paliva.
  • Při manipulaci nedělají nepořádek.

Brikety obsahují méně než 10 % vody, zatímco čerstvé dřevo obsahuje 50 % vody. Po dvou letech správného sušení klesne vlhkost na 20 % a výhřevnost dřeva je maximálně 15,3 MJ/kg.


Máte zkušenosti s vytápěním briketami? Napište nám do diskuze.

Hodnocení: +52 Hodnotilo uživatelů: 62 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

  • Logo Realitní kanceláře tess 19.04.2016 15:18:28

    Pomocí briket topíme asi druhý rok a nemůžu si stěžovat. Dřív jsme objednávali dřevo, aby bylo levnější, tak jsme si ho sekali sami, takže práce navíc, po přenášení dřeva do domu, byl vždycky nepořádek a třeba pro mě bylo občas obtížné oheň rozdělat. Takže jsme raději přešli na dřevěné brikety od firmy z Kelčan. Výhřevnost mají 18 MJ/kg, jednoduše se rozdělává oheň, mají vysokou výhřevnost a popel, který z briket zůstává používám jako přírodní hnojivo na zahrádce. A cenově brikety vychází nejlevněji - tohle srovnání je pěkné http://www.ekobrikety.cz/porovnejte-zpusoby-vytapeni.html. Takže já je můžu jenom doporučit

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 2 Hodnotilo uživatelů: 6 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
ZpětÚvodní strana » Články » Vytápění dřevěnými briketami má své výhody