Využijte program Nová zelená úsporám 2013 k revitalizaci bytového domu

Využijte program Nová zelená úsporám 2013 k revitalizaci bytového domu
17.05.2013 09:15

S rokem 2013 přichází i nový program dotací, který navazuje na známou Zelenou úsporám. Získejte i vy dotaci z celkový 28 miliard korun, které stát vyčlenil na rekonstrukce rodinných i bytových domů, veřejných budov a nově i novostaveb. Bude-li vám rekonstrukci realizovat odborná firma, mnohdy zajistí i potřebné papírování a výrazně tak pomůže ke schválení vaší žádosti.

Nová zelená přispívá ke zlepšení bydlení

Program Nová zelená úsporám 2013 je stále tak trochu opředen tajemstvím, všechny informace totiž nebyly doposud zveřejněné. Jisté ale je, že nový program má přispět k zvýšení úrovně bydlenísnížení emisí a navýšení hrubého domácího produktu státu. Nové rekonstrukce a stavby také znamenají nové příležitosti na pracovní místa. Primárním cílem Nové zelené úsporám 2013 je vyměnit stará topná zařízení v domech za nová, která fungují na principu obnovitelných zdrojů, zateplit domy a vyměnit okna, aby byly úspory na vytápění co nejvyšší.

Nová zelená úsporám 2013 poskytuje dotace i na zateplení bytových domů.

Realizaci rekonstrukce svěřte odborníkům

Abyste získali dotaci na rekonstrukci domu, musíte ale splnit podmínky programu. Tou základní je, že veškerou práci musí provádět odborná firma. Seznam těchto firem najdete na oficiálních stránkách Zelená úsporám. Pro oblast Brna, Olomouce, Jihlavy a Břeclavi vám doporučujeme využít služeb stavební firmy Kalahaa.s. Na českém trhu se pohybuje již přes 12 let a má zkušenosti s více než 200 zateplenými objekty. Pomůže vám také vyřídit všechny potřebné dokumenty k Nové zelené úsporám 2013.

Na rekonstrukci rodinného či bytového domu můžete získat dotaci až 50 % z uznatelných nákladů.

Revitalizace bytových domů

Nárok na dotace mají i bytové domy

První vlna dotací bude směřovat právě k fyzickým osobám - vlastníkům rodinných a bytových domů. Žádosti tak můžete podávat už v srpnu 2013Revitalizace bytových domů je ale značně složitější a nákladnější, než u rodinného domku a bude také vyžadovat podstatně více financí. I na tuto situaci stát myslel a zřídil program PANEL 2013, který bude poskytovat nízkoúročené půjčky na revitalizace bytových domů.

Proč revitalizovat bytový dům?

  • ušetříte až 60 % dosavadních nákladů za vytápění
  • výrazně snížíte tepelné ztráty domu
  • zvýšíte komfort bydlení nájemníků
  • zlepší se estetický vzhled domu
  • posílí se zvuková izolace
  • možnost získání dotací

Revitalizaci bytového domu svěřte vždy do rukou odborné firmy, která má na českém trhu tradici. Předem si také zjistěte reference dané firmy.

Hodnocení: +28 Hodnotilo uživatelů: 52 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Využijte program Nová zelená úsporám 2013 k revitalizaci bytového domu